— Det begynner å komme seg, men tidligere i dag ble 9000 kunder rammet av strømbrudd. Vi har kalt ut ekstra folk, og vært ute langs linjene, og nå er det 2500 igjen som venter på å få strømmen tilbake, sier kommunikasjonsrådgiver Jarle Hodne i BKK.

Det største området som i 19-tiden er uten strøm er på Os. Der er rundt 1500 kunder strømløse, anslår Hodne.

— Vi prioriterer nå å rette feil i høgspentnettet, feil i lavspentnettet blir tatt sist. Noen steder er vanskelig å komme til, vi må blant annet ha ferje. Det betyr at noen først får strømmen tilbake i morgen, sier Hodne.

Han sier at dette blant annet gjelder innbyggere på Bjelkarøy i Sund.

Fortsatt full beredskap

Også Sunnhordland ble hardt rammet av strømbrudd tidligere i dag. Ved 14-tiden torsdag ble strømmen kuttet for 40.000 kunder.

Årsaken er det dårlige været som herjer langs kysten av Vestlandet. Klokken 14.45 rapporterte informasjonsleder Jan Petter Myhre i Sunnhordland kraftlag at strømmen er tilbake igjen for de fleste kundene.

Klokken 19 var fortsatt noen kunder på Stord uten strøm.

— Vi jobber for at disse også skal få den tilbake så snart som mulig, sier Myhre.

Men selv om de fleste i Sunnhordland har fått strømmen tilbake, fortsetter Sunnhordland kraftlag bemanningen å ha full beredskap.

— Uværet er varslet å fortsette, og vi kan ikke utelukke at flere feil vil oppstå. Vi bemanner opp for å kunne takle nye situasjoner, sier Myhre.

- Hold dere innendørs

Strømbruddet rammet tidligere i dag kunder fra Fusa i nord til Bømlo i sør.

— Vi har mannskaper ute som driver med feilretting nå. Det kan hende at enkelte vil oppleve at strømmen blir borte igjen, men det er kun midlertidig. Vi kommer til å legge ut informasjon på våre hjemmesider utover ettermiddagen, sier Myhre.

Haugaland og Sunnhordland politidistrikt oppfordrer folk til å holde seg innendørs i det dårlige været.

Strømbrudd på Sotra

Også deler av Sotra er torsdag ettermiddag mørklagt. Trær har blåst over strømlinjene, slik at disse har deiset i bakken.

— Dette gjelder Øygarden sør og alle husstander utover mot Misje. Vi har folk ute i felt som jobber med å rette feilen nå, sier hun.

Husstander i Hammersland, Turøy, Kleivane, Nesset og Landro er også rammet av strømbrudd.

— Dersom noen skulle observere at trær har veltet over linjene, må de gjerne ringe og gi oss beskjed.