— Etter hvert som vi etterforsker saken, kommer vi i kontakt med nye ofre, sier politiadvokat Trond Eide i Hordaland politidistrikt til BT, om saken mot den ene 24-åringen.

Denne mannen er så langt siktet for overgrep mot tre jenter i alderen 12 til 15 år. BT kjenner imidlertid til at siktelsen er i ferd med å bli utvidet til å gjelde i alt seks jenter. En av dem skal ha blitt voldtatt.

Til statsadvokaten

Saken mot den andre 24-åringen er nå ferdig etterforsket. Han er siktet for å ha voldtatt fire jenter, forsøkt voldtatt en voksen kvinne, og for å ha misbrukt i alt seks jenter under 16 år.

— Saken blir nå sendt over til statsadvokaten for vurdering. 24-åringen sitter i varetekt i påvente av rettssaken, sier politiadvokat Jannicke Fløystad.

To av de 12 jentene er fornærmet i begge sakene. Politiet mener derimot at det ikke er holdepunkter for at de to 24-åringen har operert sammen.

— Flere av overgrepene har skjedd på forskjellige steder til ulike tidspunkt. Den eneste fellesnevnerne er de to jentene som er fornærmet i begge sakene, sier Fløystad.

Derimot er det flere likhetstrekk for hvordan de to mennene er kommet i kontakt med jentene.

Lokket i sex-felle

24-åringen skal ha truffet dem i sentrum, invitert småjentene med hjem, etablert vennskap, for så å ha misbrukt dem. Politiet frykter at flere titalls jenter, i de to saken til sammen, kan være lokket i en godt planlagt sex-felle.

Mobiltelefonene til de to mennene er fulle av jentenavn. Det dreier seg om flere titalls. Mesteparten hører hjemme i Bergen, men også ungjenter i Nordfjord og på Sunnmøre er registrert.

— Ikke alle er ofre i saken, sier Eide.

Tabben de to 24-åringen har gjort, er å lagre numrene til jentene på sine telefoner. Det har gjort det enklere for politiet å spore opp ofre. Bare er par av jentene har nemlig kommet til politiet selv.

Vil ikke snakke

For politiet er etterforskningen svært tidkrevende. Flere av jentene har heller ikke noe ønske om å forklare seg. Flere av dem, jenter helt ned i 13-årsalderen, sier at den seksuelle kontakten har vært frivillig. De ser ikke poenget med at politiet skal bry seg.

Det er også et problem for etterforskningen at foreldrene til flere av jentene ikke er kjent med hva barna har bedrevet. Flere av de involverte jentene i de to sakene har hatt gjentatt seksuell omgang med de siktede.

Politiet har forsøkt å finne ut av om flere i mennenes vennekrets har hatt seksuell omgang med de aktuelle jentene. Så langt har man ikke funnet bevis for det.

Nå forberedes en av de mest omfattende og alvorlige overgrepssakene i Bergen noensinne. Trolig kommer de to separate saken opp en gang tidlig på høsten.

Advokat Anna Marie Berg bistår tre av de fornærmede jentene.

— Vi prøver å følge dem opp på best mulig måte, og sørge for at deres interesser fremover ivaretas, sier Berg. Utover det vil hun ikke kommentere saken.