Ved 02.20-tiden ble en promillekjører stoppet i Erdal på Askøy. En blåseprøve på Bergen sentrum politistasjon bekreftet at den 22 år gamle føreren kjørte med promille.

Kun kort tid etterpå, klokken 02.31, måtte Askøy-politiet ut igjen. Denne gangen var det to biler som hadde kollidert på Kleppestø. En drosje og en privatbil var involvert i smellen, men det skal ikke ha vært snakk om personskader.

Front til front

Verre gikk det med de to bilene som dundret sammen i Kalfarveien klokken 03.05. En av bilene kom over i feilt kjørefelt, og dermed oppsto en kraftig front mot frontkollisjon. En av personene ble lettere skadet, men begge bilene var påført så omfattende materielle skader at de måtte taues vekk fra stedet.

— Det er ikke mistanke om promille i forbindelse med ulykken, opplyser operasjonsleder Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt.

Klokken 03.22 smalt det igjen. Denne gang i krysset mellom Carl Konows gate og Fyllingsveien. En enslig bil var involvert i smellen, og ingen personer skal ha blitt skadet.

Snittfart på 115,4 km/t

Klokken 03.26 fikk politiet fatt i en skikkelig råkjører i Eidsvågtunnelen. Gjennomsnittsmålinger utført av politipatruljen viser at Mercedesen holdt en snittfart på 115,4 kilometer i 80-sonen.

— Han ble målt flere ganger med en såkalt "police pilot", som patruljen har med seg i bilen. Det er en bitteliten datamaskin som regner ut snitthastigheten over en viss strekning. Største hastigheten på speedometeret ble anslått til rundt 150 km/t, men dette har jo vanligvis et avvik på rundt 10 prosent i forhold til reell hastighet, påpeker Bruarøy.

Den 44 år gamle mannlige føreren mistet førerkortet på stedet, og vil sannsynligvis få med seg en prikkbelastning på kjøpet, i tillegg til en saftig bot.

— Menn i denne aldersgruppen, med raske biler, faller i den kategorien som tror de kan alt. Da er de ikke gode å snakke med, legger Bruarøy til.

Ytterligere en mann i rask bil ble stoppet før natten var over. Klokken 05.39 ble føreren av en BMW stoppet i Ytrebygdsveien, retning Hjellestad.

— Han holdt en gjennomsnittsfart på 75 km/t i 50-sonen, men det var en snill måling. Det vil si at patruljen målte ham i en periode der han ikke kjørte fullt så fort. Han hadde det vel travel med å komme hjem, sier Bruarøy.

Mannen fikk et forelegg på 5000 kroner.