Redningsmannskaper var i sving på Voss, i Luster i Sogn og Fjordane, på Sandviksfjellet og Unneland i Bergen søndag kveld.

Tre menn som gikk seg bort på fjellturer i Hordaland søndag kveld, var alle funnet i god behold natt til mandag. To turgåere som gikk seg bort i fjellet i Luster, ble funnet av et redningshelikopter i 01-tiden i natt.

— De har gått utenfor antatt rute, sa redningsleder Owe Frøland ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Fast i bratt terreng

Det var i 19-tiden søndag kveld at man fikk melding om de to turgåerne som hadde gått seg fast i Luster. Etter at redningsmannskaper hadde tatt seg frem til det antatte området, ble det besluttet å sette inn et helikopter for å hente ned de to kvinnene.

— Et Seaking ble sendt fra Florø og ankom leteområdet klokken 23.40. De to kvinnene skal ikke være skadet, men trenger hjelp til å finne veien trygt ned, sa Frøland.

De to turgåerne var strandet i bratt terreng på vei ned fra Bergheimsnosi, på østsiden av Lustrafjorden. De meldte fra hvor de var via mobiltelefon.

Fire frivillige fra det lokale Røde Kors og to kjentmenn ble kalt ut, og måtte gå til fots i rundt 30 minutter før de nådde det antatte leteområdet.

Fikk problemer i mørket

I Bergen måtte politiet assistere en mann i 20-årene som ikke fant veien ned i mørket fra Sandviksfjellet.

— Han befinner mellom Sandvikshytten og Rundemanen, sa Morten Kronen, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt klokken 23.10 søndag.

Like før midnatt ble han funnet i god behold og kjørt hjem av politiet.

— Politiet har også rykket ut til Unneland, der en mann har problemer å ta seg ned fra Livarden. Vi ser lyset fra mobiltelfonen hans og er på vei for å hjelpe ham ned, sa Kronen.

Også på Voss skapte mørket problemer. Her måtte Røde Kors ta i bruk en ATV for å hente ned en eldre mann ved Hanguren som ikke fant veien i mørket.