Allerede i sommer ble det tatt i bruk en rastehytte ved Skomakerdiket. Byfjellforvalter Jan Robert Brandsdal i Bergen kommune forteller til Bysiden at hytten er blitt veldig godt mottatt av turgåerne.

I disse dager er det bygget ferdig en rastehytte på Fløysletten. Bord og benker er ikke kommet på plass ennå, men det skjer om kort tid.

I løpet av vinteren vil det være mulig å søke ly i enda flere rastehytter på Fløyen: i Bjørnseths vei, i Søndre Kamvei, ved Revutjernet og ved krysset mellom Blåmannsveien og veien til Skomakerdiket.

Fløibanen, Bergens Skog— og Træplantningsselskap og Grønn avdeling i Bergen kommune har gått sammen om prosjektet. Det er folk fra Bergens Skog- og Træplantningsselskap som står for byggingen av grindverksbyggene og tremøblene. Tømmeret til hyttene er hogget i byfjellskogene av selskapets folk. De har også skåret tømmerstokkene til materialer på selskapets sag i Fjellveien.

Både ved hytten ved Skomakerdiket og på Fløysletten er det montert en stor utegrill i stein - godkjent av Bergen Brannvesen for bruk hele året, forteller Jan Robert Brandsdal.

NYBYGG: Grindverksbygget som skal gi tak over hodet for store og små turfolk når det regner er nå ferdig på Fløysletten. Snart kommer bord og benker på plass.<p/>FOTO: ARNE NILSEN
GRILL: Byfjellsforvalter Jan Robert Brandsdal sjekker risten på utegrillen på Fløysletten.<p/>FOTO: ARNE NILSEN