Siden oppstarten har tre av medlemmene trukket seg: Amal Aden gikk ut i protest mot hvordan statsråd Audun Lysbakken hadde håndtert en annen sak som lå i departementet.

Kvinnepanelets leder Loveleen Brenna opplyser nå til Aftenposten.no at også Sintef-direktør Unni Steinsmo og skuespiller Pia Tjelta har trukket seg.

Begge oppgir nye oppgaver og økt arbeidspress som årsak.

— Udramatisk

— Dette er totalt udramatisk og helt upolitisk. Hvis man skal kunne gjøre en god jobb, må man sette av tid og ha kapasitet til å gjøre jobben skikkelig. Jeg fikk i mellomtiden flere roller på teateret som krever mye. Av respekt for de andre i panelet som har tid og mulighet til å gjøre denne jobben, som er krevende, valgte jeg å trekke meg, sier Pia Tjelta til Aftenposten.no.

Skuespilleren er nå med i Fluenes Herre, og har de siste månedene vært involvert i blant annet Fanny og Alexander på Nationalteateret og Ørkenstormer på Litteraturhuset.

Også Unni Steinsmo, konsernsjef i Sintef, sier hun har fått nye oppgaver etter at hun valgte å takke ja.

— Jeg trakk meg fra Kvinnepanelet da jeg så at det ikke var mulig å sette av nødvendig tid for å gjøre en god jobb på grunn av andre nye oppgaver, skriver Sintef-direktøren i en epost til Aftenposten.no.

Begge trakk seg på senvinteren, før arbeidet kom skikkelig i gang.

Aftenposten.no skrev tidligere torsdag at Kvinnepanelet har fått doblet sitt opprinnelige budsjett, og samtidig fått utvidet tidsfristen for å bli ferdige med prosjektet. Dagbladets Marie Simonsen og tidligere statsråd Karita Bekkemellem kritiserte samtidig statsråd Audun Lysbakken for passivitet i likestillingsspørsmålet.

- Viktige stemmer

Panelets leder Loveleen Brenna sier hun har respekt for at enkelte velger å fratre vervet.

— Begrunnelsene vi får fra alle er de har for mye å gjøre, det har vi full respekt for. Alle disse kvinnene har likevel viktige stemmer. Det er også noen medlemmer som ikke har hatt anledning til å delta på møtene, men det betyr jo ikke at vi ikke har mailkontakt, sier hun.

— Jeg håper jeg kan ta kontakt med dem hvis jeg ønsker innspill, sier hun.

Sintef-sjef Unni Steinsmo. FOTO: SCANPIX