Politiet pågrep onsdag flere personer i jakten på smuglersprit.

— I første omgang vil vi avhøre og ransake dem, sier påtalejurist Einar Råen. Men hvor mange personer som er pågrepet ønsker han ikke å uttale seg om av hensyn til etterforskningen.

Foreløpig er det ikke funnet metanolholdig sprit i Bergen. Det bekrefter kriminalsjef Øivind Sveistrup ved Østfold politidistrikt, som har ansvaret for den samlete metanol-etterforskningen.

— Hvis politiet i Bergen finner metanolholdig sprit vil de kontakte oss. Foreløpig har vi ikke hørt noe, sa Sveistrup onsdag kveld.

Beslagla alkoholprøver

Pågripelsene kommer etter at Bergensfirmaet Chemlab har tilbudt seg å analysere sprit for metanol. Styret i bedriften har vært til avhør hos politiet. Chemlab sine lokaler har også vært ransaket. Politiet beslagla blant annet tre alkoholprøver som var innlevert av to ulike personer. De var ennå ikke analysert av Chemlab. Det er grunn til å tro at pågripelsene i går har sammenheng med funn i lokalene. Ifølge NRK er det kundelister politiet arbeider utfra når de nå går til nye siktelser. Påtalejurist Råen har ingen kommentar til dette, men kan bekrefte at ingen av de pågrepne er ansatt i Chemlab.

Vil ha offentlig beklagelse

Styret i Chemlab fastholder i en pressemelding at de handlet i god tro og ønsket kun å bruke sin ekspertise til å hindre at flere personer skulle bli påført livstruende skader av metanolholdig alkohol. Det mener jurist Råen ikke holder som argumentasjon.

— Folk som jobber med kjemiske midler burde vite bedre, har han uttalt til BT.

Gjennom sin advokat Atle Birkeland uttrykker Chemlab at de etterlyser en offentlig beklagelse av måten politiet har håndtert saken på, siden den har fått et omfang og publisitet Chemlab mener den ikke fortjener.

Hvor lenge de pågrepne blir holdt i politiets varetekt er foreløpig uklart.

— De kan bli sluppet etter avhør, med mindre det finnes grunn til å holde dem lenger, sier Råen.