Hotellene i Hordaland og Sogn og Fjordane hadde en liten økning i antall hotellgjestedøgn i juni med henholdsvis 0,1 og 0,2 prosents økning. For Fjord Norge totalt, hvor Rogaland og Møre og Romsdal inkludert, er økningen på 1,9 prosent i forhold til samme måned i fjor.

Antall norske overnattinger økte med 0,5 prosent og antall utenlandske overnattinger med 3,5 prosent for de fire vestlandsfylkene. For Hordaland og Sogn og Fjordane var det en liten nedgang i antall norske turister, mens stadig flere utlendinger velger å tilbringe en natt eller flere på Vestlandet.

— Det er særdeles hyggelig at antall tyskere økte med hele 11,4 prosent ettersom dette er vårt største utenlandske marked, sier Åse Marie Evjen, produktsjef i Fjord Norge AS.

Antall nederlendere økte med 17,7 prosent og antall spanjoler med 14,6 prosent for vestlandsfylkene totalt. Svenskene og danskene svikter imidlertid Hordaland. Fylket har opplevd en nedgang i antall svenske og danske hotellovernattinger med 18 og 11 prosent. Men Sogn og Fjordane har stadig flere hotellgjester fra våre naboland.

— Så langt i år har vi hatt en økning på 5 prosent i antall hotellovernattinger i Fjord Norge. De fleste søreuropeere har ferie først i august, og vi håper derfor at den ferske UNESCO-statusen kan virke inn på individuelle reisende allerede nå i år, sier Evjen.

Hele landet sett under ett har antall hotelldøgn i juni økt med rundt 2,6 prosent i forhold til samme måned i fjor.