Statens vegvesen region vest og Bergen kommune samarbeider om flere prosjekter for å få folk til å parkere privatbilene ved bussterminaler og så ta buss til og fra byen. Dette er et godt miljøtiltak fordi sentrum blir avlastet trafikk med privatbiler.

Leder for kollektivprosjektet i Bergensprogrammet, Jan Olav Skogland ved Statens vegvesen region vest, sier til Bergens Tidende at folk bruker muligheten til å parkere privatbilen i bydelene og gå på buss til sentrum når det blir lagt til rette for det.

— Åsane bussterminal er fullsatt hver eneste dag. I lang tid har vi planlagt en utvidelse av parkeringsarealet der, sier leder for kollektivprosjektet i Bergensprogrammet, Jan Olav Skogland ved Statens vegvesen region vest.

Antall parkeringsplasser skal utvides fra 50 til 200.

— Utvidelsen vil skje på området mellom terminalen og parkeringsplassene til Rema 1000-butikken. Også terminalen skal endres noe. Oppstillingsplassen for bussene vil bli utvidet noe på vestsiden av terminalbygget. Det blir også laget en sykkelparkeringsplass. Arbeidet skal være avsluttet i desember, sier Skogland.

— Liknende parkeringsanlegg har vi allerede etablert ved bussterminalen på Birkeland ved Telenorbygget ved Flyplassvegen. Det er også et anlegg ved Storavatn ved Riksvei 555 og et lite i Loddefjord. Det er også laget et slikt anlegg ved Sartor Senter på Sotra i regi av senteret og busselskapet. Vi planlegger å bygge store parkeringsanlegg med tilknytning til ringvei vest ved Vassteigen og Dolviken, sier Skogland.