— Vi har informasjon om flere straffbare forhold enn det som er avdekket, sier stasjonssjef Olav Valland ved Bergen sentrum politistasjon.

Etter beslaget av tolv kilo cannabis på Vaksdal, pågripelsen av nærmere 40 skolelever i Bergen sør og flere Høyre-politikere, sitter politiet på et betydet materiale de ennå ikke har fått systematisert.

Beslag av telefoner og datamaskiner

Valland vil ikke gå i detaljer om hva politiet sitter med, men det er kjent at de har avlyttet flere telefoner under etterforskningen av saken.

Politiet har i tillegg tatt beslag i datamaskiner og mobiltelefoner. Blant annet er det en SMS på en beslaglagt telefon som skal ha satt politiet på sporet av stortingsrepresentant Erik Skutle, som har innrømmet å ha røyket cannabis på et nachspiel for en måneds tid siden.

Et betydelig antall personer har også blitt avhørt i forbindelse med den omfattende narkoaksjonen den siste tiden.

- Materialet må bearbeides

Ifølge Valland er det for tidlig å si hvor mange nye pågripelser det kan dreie seg om, eller hvor alvorlige forhold det er snakk om.

— Hele sakskomplekset er fortsatt under etterforskning. En god del av det vi kaller overskuddsinformasjon må bearbeides videre før vi kan si sikkert hva det vil føre til, sier han.

Det er seksjon for organisert kriminalitet som har koordinert aksjonene, men også andre avdelinger hos politiet har vært involvert.

— Vi vil og se på hvilke enheter som skal jobbe videre med dette, sier Valland.

Tre personer sitter fortsatt varetektsfengslet i saken. De tre mennene tidlig i 20-årene ble pågrepet i to biler på vaksdal 15. januar i år. I bagasjerommet til dene ene bilen, fant politiet en koffert med tolv kilo cannabis.