Krimteknikere og hunder går nå svært grundig til verks, og fingraver med pensler. All jord rundt det markerte området gjennomgås nøye.

Tidligere i dag markerte hunder et nytt funn på stedet der det tidligere i dag dukket opp en hodeskalle.

– Vi finner litt av hvert som kan knyttes opp mot en person, bekrefter politiførstebetjent og kriminaltekniker Erling Kristensen ved Hordaland politidistrikt.

Det er ennå uklart hvem hodeskallen stammer fra. Politiet bekrefter overfor bt.no at det ikke dreier seg om den savnede Trine Frantzen.

— Rettsmedisinerne bygger dette på at Frantzen hadde en nakkeskade, der behandlingen innebærer at et stativ skrus fast til kraniet. Det er ingen spor etter dette på hodeskallen som er funnet, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Skallen ble funnet onsdag av anleggsarbeidere i forbindelse med gravearbeid på Moberg i Os, ved gamleveien fra Osøyro til fergeleiet på Halhjem. Her bygges for tiden vei til et nytt boligfelt.

Like under overflaten

Hodeskallen lå helt eller delvis nedgravd i jord, sier lensmann Rasmus Dalen i Os.

— Den lå ikke særlig dypt, sier han til bt.no.

Funnet analyseres nå ved Gades institutt på Haukeland Universitetssykehus.

— Vi prøver å få brakt på det rene personens alder, og eventuelt andre detaljer. Foreløpig ser det ut til at hodeskallen har ligget der i år, snarere enn uker eller dager, sier lensmannen.

Samtidig undersøker krimteknikere funnstedet på jakt etter flere levninger og andre spor. Om lag 15 mål er sperret av.

Kun én kvinne savnet

Teorien om at funnet kunne knyttes til Trine Frantzens forsvinning, var lenge svært sterk. Den 31 år gamle kvinnen har vært savnet fra Søfteland i Os siden 5. mai 2004, og er den eneste kvinnen som er savnet i kommunen.

Familien hennes har hele tiden vært overbevist om at hun er blitt drept. Etter tre måneder begynte politiet å etterforske saken som et mulig drap, men saken ble senere lagt på is.

Familien Frantzen var svært misfornøyd med etterforskningen, og mente politiet gjorde en dårlig jobb fordi Trine var narkoman. Derfor meldte de Os lensmannskontor til SEFO. SEFO mente etterforskningen var god nok, men at politiet kunne vist større forståelse for de pårørendes vanskelige situasjon.

Trine Frantzens søstre ble orientert om funnet gjennom sin bistansadvokat torsdag morgen, og ga overfor bt.no uttrykk for at de håpet saken nå nærmet seg en løsning.

Bred etterforskning

Lensmannen ville ikke koble funnet til noen bestemte saker.

— Det er flere savnet-meldinger i Hordaland, sier Dalen.

— Hvor høyt prioriterer dere denne saken?

— Det er klart vi vil sikre alt vi kan så tidlig som mulig i denne fasen.

— Blir det snakk om noen pågripelser?

— Nei, som sagt er det ikke snakk om kobling til noen bestemt sak.

Lensmannen ber alle som har tips i saken kontakte Os lensmannskontor på telefon 56 30 39 00.

bt.no ønsker tips fra leserne

Tor Høvik