Da Sterling startet sine ukentlige ruter til de to storbyene på den spanske solkysten i begynnelsen av november, sa selskapet at man i første omgang ville fly i vintersesongen. Nå bekrefter Sterling at man tar sikte på at de utvides til helårsruter.

Mål: helårsruter

— Målet er å få til faste helårsruter. Men i første omgang har vi nå besluttet å fly også i neste års sommersesong, altså til utgangen av oktober neste år. Så får vi se hvordan det går, sier administrerende direktør Johnni Overbye i Sterling til Bergens Tidende.

De to lavprisrutene er ikke blitt den store suksessen selskapet håpet på fra første dag. Etter vel en måneds drift slår Overbye fast at det fremdeles er mange usolgte flyseter på lavprisflyene til og fra Bergen. Sterling selger flyreiser mellom Bergen og henholdsvis Alicante og Malaga fra knapt 1000 kroner. Men storparten av billettene vil i praksis koste mellom 1400 og 2000 kroner tur retur, avhengig av hvor raskt man bestiller.

Nytt prissystem

Sterling setter imidlertid i gang et nytt prissystem på sommerrutene, der det er mulig å få kjøpt enkeltbilletter helt ned mot 598 kroner til Alicante og Malaga.

Overbye legger til at det fremdeles er svært mange usolgte flybilletter til og fra Bergen i tiden fremover.

— Belegget varierer sterkt. Noen avganger er utsolgt. På andre avganger har vi mange ledige flyseter både til Alicante og Malaga. Men det er alltid vanskelig å etablere nye flyruter. Passasjerene kommer ikke over natten. På den annen side må belegget økes dersom Vestlandsrutene våre skal være liv laga som helårsruter. Det er altså opp til passasjerene selv om det også i fremtiden skal være lavprisfly mellom Bergen og Spania.

Braathens

Også Braathens flyr Bergen-Alicante en gang i uken. Ifølge Dagsavisen vil Braathens neste år ta opp konkurransen med Sterling og tilby lavpris også på sine ruter mellom Norge og Middelhavsområdet. Et nytt priskonsept på disse rutene vil bli presentert like over nyttår. Braathens rute Bergen-London vil imidlertid ikke bli omfattet av det nye lavpristilbudet.