DAG IDAR TRYGGESTAD KAREN R. TJERNSHAUGEN

Politiet har også fått melding om at en ung person skal ha oppført seg merkelig i nærheten av en barnehage i Olsvik. Nå ser politiet de tre hendelsene i sammenheng.

— Det er mye som tyder på at dette dreier seg om samme person. Vi ønsker å snakke med ham, sier politioverbetjent Tore Salvesen ved Laksevåg lensmannskontor.

Etter at Bergens Tidende la saken ut på nettavisen i går, fikk politiet enda en henvendelse fra en kvinne. Hun kunne fortelle at hun ble forsøkt antastet på veien over Lianakktunnelen i fjor sommer.

Ville ha en klem

Den siste episoden skjedde onsdag kveld i Olsvikåsen. To 25 år gamle kvinner ble tilsnakket av en ung mann som spurte etter veien. Etter at han fikk kontakt spurte han den ene av damene om å få en klem. Da dette ble avvist, befølte han henne på brystene. Kvinnen dyttet ham vekk og kom seg inn i bilen der venninnen allerede satt. Mannen gikk da rundt bilen, dro ned buksen og onanerte foran dem.

— Episoden var ubehagelig, spesielt fordi mannen fortsatt var pågående etter at venninnen min hadde puffet ham vekk og bedt ham gå, sier den ene av de to kvinnene til Bergens Tidende.

For en måned siden hadde politiet et liknende tilfelle. Da ble en kvinne antastet i en undergang ved Klasatjønnveien i Vadmyra.

— Det er mange likhetstrekk som gjør at vi tror det er samme person vi leter etter, sier Salvesen.

Sjekker barnehage

Han vil ikke si så mye om observasjonene som er gjort ved en barnehage i Olsvik, utover at en ung person har oppført seg påfallende merkelig.

— Vi skal snakke med betjeningen i barnehagene for å finne mer ut av hva dette er, sier Salvesen.

Politiet ser meget alvorlig på hendelsene.

— Det at en person antaster to kvinner samtidig og følger etter dem, gjør at det er grunn til bekymring. Vi ønsker å få stoppet denne mannen og snakket med ham, sier Salvesen.

Signalement

Politiet har følgende beskrivelse av blotteren: Mannen virker som han er lettere tilbakestående, muligens i psykisk ubalanse, og i begynnelsen av 20-årene. Han har brunt hår. Blek i ansiktet og normal kroppsbygning. Skal være mellom 175 og 180 høy.

Onsdag kveld var han iført en mørk lang regnjakke. Mørk bukse og mørk lue. Han bar på en mørk og rød ryggsekk.

Har du tips, kan du kontakte Laksevåg lensmannskontor på telefon 55 51 85 00.