De har stått parkert med campingvogner på parkeringsplassen nedenfor Steinsvikvegen, et steinkast fra den nye bybanestasjonen ved Lagunen.

I helgen oppsøkte politiet i Fana arbeidslaget.

— Vi fikk opplyst at de hadde avtale om å stå der, men det stemmer ikke. Vi kommer nok til å avlegge dem et nytt besøk, sier Harald Lekven, politioverbetjent ved Bergen Sør politistasjon.

Skrik og skrål

Det var 4. april den første meldingen kom til politiet. Siden har Lekven og kollegene mottatt flere bekymringsmeldinger fra folk i området. Han forteller at politiet har fått veldig mange klager.

- Hva lyder de på?

— Folk reagerer på at de står med campingvognene på parkeringsplassen og føler det ubehagelig. Det er rapportert om bråk. Barn som har vært på parkeringsplassen, skal også ha blitt jaget bort, men jeg presiserer at dette bare er meldinger som vi ikke har fått kvalitetssikret, sier Lekven.

— Det er også blitt meldt og skrik og skrål, legger han til.

Tilbake på kveldstid

Parkeringsplassen ligger like nedenfor Nordahl Grieg videregående skole. Ifølge Lekven har politiet vært på stedet flere ganger på dagtid, men da har det ikke vært folk der.

Da bt.no var på parkeringsplassen mandag formiddag, var det folketomt. Kun to campingvogner og en britiskregistrert bil var der.

— Det ser ut som om de drar på jobb om morgenen og returnerer på kveldstid, sier Lekven.