I går pågrep politiet en mann i begynnelsen av 40-årene, som de mener skal ha befølt flere unge jenter på Bybanen.

Etter at bt.no i dag skrev om pågripelsen har flere jenter ringt til politiet. De mener de har vært utsatt for overgrep fra den samme mannen.

— Et par jenter har meldt seg. Vi skal nå ta imot anmeldelsen fra dem og avhøre jentene, sier Rigmor Isehaug, leder ved vold- og sedelighetsavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon.

Mannen som er pågrepet er i begynnelsen av 40-årene og ikke satt i forbindelse med sedelighetssaker tidligere. Ifølge politiet ser han yngre ut enn han er.

— Vi ser veldig alvorlig på denne saken og vil gjerne komme i kontakt med andre jenter som kan ha truffet på denne mannen på Bybanen. Det kan være flere fornærmede i denne saken, sa Isehaug tidligere i dag.

Tre jenter har anmeldt

Tre jenter har så langt anmeldt beføling på Bybanen i perioden 1.-20. mars. Den yngste var 13 år.

Men først i går ble mannen pågrepet klokken 16.10. Da fulgte vektere fra Bybanen etter ham. Fordi politiet hadde gått ut med bilder fra overvåkningskameraene på Bybanen, kjente de ham igjen og varslet politiet.

— Jeg vil berømme vekterne på Bybanen for et godt samarbeid, sier Isehaug, og legger til:

— Bare i går vet vi at den siktede kjørte frem og tilbake mellom Byparken og Danmarkplass tre ganger. Det kan se ut som om han kjører svært mye rundt på Bybanen, sier Isehaug.

- Svært pågående

Mannen skal ha vært svært pågående og ha klengt seg inn på unge jenter på Bybanen mens det var mye folk rundt dem. I alle tilfellene befølte han jentene på naken hud.

Han er foreløpig siktet for seksuell handling med barn under 16 år.

Den første anmeldelsen kom 1. mars. Da tok en 15 år gammel jente Bybanen mellom Bystasjonen og Danmarks plass og ble utsatt for mannen rundt klokken 15.30.

Kjente mannen igjen

— Samme jente tok Bybanen igjen 4. mars og kjente igjen mannen. Hun tok et bilde av ham der vi ser ham fra siden og ga det til politiet, sier Isehaug.

To andre anmeldelser stammer fra 20. mars. Da skal han ha befølt en 13 år gammel jente midt på dagen og en 14 år gammel jente ved 16-tiden.

— Det kan godt være andre fornærmede i denne saken. Det ønsker vi å kartlegge nå, sier Isehaug.

Den siktede sitter nå i varetekt. Det er uklart om han blir fremstilt for vartektsfengsling.

— Han er avhørt en gang, men vi må nok snakke mer med ham.

— Erkjenner han straffeskyld?

— Jeg kan ikke kommentere hva han har sagt i avhør, sier Isehaug.

Mannen har så langt ikke bedt om forsvarer.