INGEBORG RYDSAA

Hvor vokste du opp? I Flekkefjord

Når flyttet du til Bergen — og hvo r for? I 1982. Jeg kom som en skikkelig misjonær fra Sørlandet, ung og uerfaren skulle jeg jobbe for KFUK/KFUM på Askøy. Veien var ikke lang til Bergen, og jeg ble veldig fascinert. Flekkefjord ble liksom litt for liten etter møtet med Bergen.

Hvordan trives du i Bergen? - Veldig godt. Folk er åpne og rause, og selve byen er blitt bedre med årene. Bergen var mer lukket og borgerlig før.

Hva er spesielt med Bergen? - Fjellene, folkene, byrommet, samholdet. Samholdet og stoltheten over byen. Byoriginalene på fisketorget.

Hvor går søndagsturen? - På Sandviksfjellet. Jeg liker meg godt oppover der, Sandviksbatteriet og Jordalen. Bergens kombinasjon av by, fjell og sjø er noe jeg virkelig setter pris på.

Favorittutested? - Altona vinbar liker jeg veldig godt. Jeg liker historien som er tilknyttet stedet, og så liker jeg interiøret og stemningen. I sommerhalvåret er Verftet en absolutt favoritt.

Hvor handler du klær? - Overalt der jeg finner noe jeg liker. Jeg er ikke så veldig merkebevisst. Går på alt fra Fretex til litt dyrere butikker.

De beste skillingsbollene? - Det må vel være Baker Brun? Det var i alle fall det før. Vet ikke helt, egentlig, det er sjelden jeg spiser skillingsboller.

Ditt beste skoleminne? - Hmm? Er det noen, da? Nei, det kan jeg ikke komme på.

Din bergenske favorittrett? - Noe jeg ikke hadde smakt før jeg kom hit, er bacalao. Gjelder det som en bergensk rett? Jeg sier det, jeg, for det er bergensk for meg.

Hvor er du medlem? - Medlem? Jeg tror ikke jeg er medlem noen steder? Eller forresten, jeg synger i Bergen Oratoriekor. Og betaler kontingent. Så der er jeg vel medlem, ja.

Hva samler du på? - Gode minner. Jeg lagrer dem i bøker og i hodet. Ofte tar jeg med meg en stein fra de stedene jeg besøker. Bare så synd at jeg nesten aldri greier å skille de ulike steinene fra hverandre,.haha

Ditt bergenske favorittuttrykk? - «Gå hem mann»

Mest stolt over i Bergen? - At vi får lov til å bruke en gammel middelalderkirke til matservering. Det er jeg stolt av.

Hva ville du vist en turist? - Krukken til Magne Furuholmen! Hele Vågsbunnen, i grunn. Det er mitt område, her har vi alt vi trenger.

Minst stolt over i Bergen? - Rivingen av Jonsvollkvartalet. Tenk å rive små trehus for å få plass til å parkere. Parkeringshuset på Bystasjonen er heller ikke særlig pent.

Hva mangler i Bergen? - Nei...mangler vi noe? Hvis jeg skal være litt politisk, så må jeg jo si at det absolutt mangler steder å bo for vanlige folk.

Hva savner du når du er på reise? - Jeg savner nok folkene her på Bymisjonen. Men av og til kan det være grunnen til at jeg reiser bort og. Godt å reise bort, godt å komme hjem

Det mest romantiske stedet? - Det må være Gamle Bergen

Ditt første kyss? - Utenfor en utedo i Kvinesdal. Jeg tror det var tilfeldig at det ble meg.

Favorittbergenser? - I hvert fall ikke Friele. Holberg, kanskje?

Hva synes du om buekorps? - Beklager, men jeg er ikke så veldig glad i buekorps. Liker ikke de der militante greiene. Det er kjekt med liv og tromming og kjuagutter og alt det der, men det er likevel noe jeg ikke helt kan like

Når var du på Stadion sist? - Da en klubb fra Italia spilte mot Brann. Det er ganske lenge siden

Det flotteste byfjellet? - Sandviksfjellet

En god dag i Bergen? - Når solen og våren kommer for første gang og bergenserne er glade og fornøyde.

Ordfører for en dag? - Ha ha! Har ordføreren noe makt lengre da? Uansett - jeg ville invitert på stort festlig lag og dekket bordet oppover Holbergsallmenningen. Og etterpå ville jeg gjort noe for boligsituasjonen i byen.

Bergen om 50 år? - Hvis de har tenkt å bevare Bryggen, må bilene bort. Jeg håper bilene er borte fra hele sentrum. Ellers tror jeg det kommer til å se ut omtrent som det gjør i dag.