Fredag ettermiddag er åtte nordmenn fortsatt savnet ved gassanlegget In Amenas, bekrefter Utenriksdepartementet.

Flere av disse er fra Hordaland, én er fra Gulen i Sogn og Fjordane.

13 nordmenn befant seg i eller ved gassanlegget da terroristene angrep onsdag morgen. En stor andel av disse er hordalendinger, etter bt.nos opplysninger.

Nøyaktig hvor mange av disse som er savnet eller brakt i sikkerhet, er ennå uvisst.

De fleste er fra Bergensområdet, og har hatt tilknytning til Statoils gassanlegg på Mongstad. De er alle høyt utdannede, har lang erfaring i selskapet, og har hatt ledende stillinger både i Norge og Algerie.

Full forvirring om Algerie

Ifølge den algeriske avisen TSA beskriver flere kilder, inkludert en folkevalgt, at det er full forvirring rundt den pågående operasjonen inne på gassanlegget i In Amenas.

— De militære styrkene har effektivt klart å trenge inn i anlegget. Men for øyeblikket vet vi ingenting om operasjonen. Er det ferdig? Fortsetter det? Vi vet ingenting, sier kilden ifølge TSA.

SKADET: Et skadet gissel fraktes til sykehus etter å ha rømt fra gisseltagerne på gassanlegget i In Amenas.
AFP PHOTO/AL-JAZEERA 3 TV

Det er flere ganger det siste døgnet blitt meldt at militæraksjonen mot gassanlegget er over. Det er imidlertid flere ting som tyder på at det fortsatt foregår kamper mellom algeriske styrker og den islamistiske militante gruppen.Ifølge Fransk Radios korrespondent i Algerie, leila Beratto, er det emllom 7 og 10 gisseltagere med våpen og eksplosiver inne på gassanlegget fremdeles.

De skal også holde flere gisler, melder flere medier.

Kommer hjem i kveld

Fredag ettermiddag ankommer fem av de 17 Statoil-ansatte som var involvert i angrepet på In Aménas, til Bergen med fly fra Palma på Mallorca.

Blant disse er en bergenser som fikk splintskader i benet, da terroristene angrep bussen han befant seg i onsdag morgen.

I alt er 40 Statoil-medarbeidere nå ute av Algerie. Dette inkluderer personell fra anlegget In Salah og de fem første fra In Aménas.