Tre voksne og ett barn på 13 år ble skadet da en bobil og en personbil kolliderte mellom Olden og Innvik på tirsdag.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 13.57, og alle nødetatene rykket ut til stedet.

Alvorlig skadet

Ett barn og tre voksne som satt i personbilen er skadet. En av dem satt fastklemt i vraket. Alle de skadde er sendt til sykehus, to til Ålesund og tre til Førde.

13-åringen er alvorlig skadet men stabil etter å ha blitt operert på Førde sentralsjukehus, opplyser AMK-sentralen ved sykehuset klokken 23.30.

I Førde ligger også en mann på 43 med lettere skader, og en kvinne på 77 ligger på intensiven med bruddskader.

Tilstanden til de to som er brakt til Ålesund sykehus er stabil, ifølge AMK-sentralen i Ålesund i 19-tiden tirsdag kveld. Her ligger en mann på 77 år med skade i bryst, skadene er lette og situasjonen i øyeblikket stabil. En mann på 70 år har bruddskader. Skadene er alvorlig, men ikke lisvtruende. Begge pasienter er til observasjon og pårørende er underrettet, opplyser AMK-sentralen.

Føreren av bobilen var oppegående etter ulykken.

Manuell dirigering

Tirsdag kveld ble det foretatt åstedsundersøkelser. Ulykkes— og analysegruppen til Statens vegvesen bisto politiet i dette arbeidet, og klokken 18.24 opplyser politiet at gruppen er ferdig med sitt arbeid.

— Når gruppen er ferdig med dette vil bilene bli fjernet og veien åpnet, sier Trond Hatlenes i Sogn og Fjordane politidistirkt tirsdag kveld.

— Det blir opprettet sak og de involverte vil bli avhørt i etterkant når de er i stand til det. Vi har ikke noe informasjon om bakgrunnen for ulykken, utover at det er en møtekollisjon, sier Hatlenes.

- Store krefter

Jogeir M. Agjeld bor rett i nærheten og kom til stedet like etter ulykken. Han forteller at det var tydelig at det hadde vært en voldsom kollisjon.

— Det ser ut som det har vært store krefter i sving og mitt inntrykk er at det har vært svært lite nedbremsing, sier Agjeld.

— Personbilen var totalt ramponert og hadde store skader, og den ene veggen på campingbilen hadde flerret av. Campingbilen var kastet rundt og inn i fjellveggen.

Den ene veggen på campingbilen ble flerret av i ulykken.
Jogeir M. Agjeld