Mandag ettermiddag har det vært flere gressbranner i Bergen. Brannvesenet og politiet er i 16.30-tiden på vei til en bråtebrann i et nabolag i Eidavegen på Ostereidet.

110-sentralen opplyste først at brannen var ute av kontroll, men naboer har fått kontroll på brannen før nødetatene har kommet fram. Det skal ha vært et bål i en hage som har kommet ut av kontroll.

Tørt og lite snø

Tidligere i dag rykket brannvesenet ut til flere gressbranner. I Birkelundsbakken har det vært to mindre gressbranner med hundre meters avstand. I Herman Grans vei på Laksevåg var det en brann i en skråning nedenfor en lekeplass. I følge politiet ble den slukket etter noen minutter.

Brannene i Birkelundsbakken skal være påtent, opplyser operasjonsleder Morten Kronen.

I Herman Grans vei er brannårsaken ukjent.

— Det er litt bekymringsverdig. Overflatevegetasjonen er såpass tørr nå, og vinden er stor, da kan en uskyldig gressbrann forårsake større skader og brann i bygninger, sier operasjonslederen.

De vil nå ettersøke vitner.

— Det er dessverre ikke et ukjent fenomen. Dette dukker opp igjen når vi ikke har snø og det er tørt, men det tar jo ikke fyr helt uten videre, sier han.

- Vær forsiktig

Vaktkommandør Torkjell Helle i 110-sentralen forteller at de har hatt flere småbranner også i forrige uke og i helgen. Han kaller brannene bagateller, men at folk må være forsiktig med hagebrenning.

— Vi er ikke direkte kommet inn i gressbrannsesongen, men det begynner å bli tørt, sier Helle.