De siste årene har politiet en rekke ganger etterlyst kriminelle og farlige, psykisk syke mennesker som har rømt fra Sandviken. Flere pasienter har også skadet andre under permisjon, og sykehuset har fått sterk kritikk for sine sikkerhetsvurderinger:

N 2006: En 34 år gammel mann lurer 18. juli personalet til å låse seg ut fra Sandviken sykehus. To dager senere blir Ingvild Myking drept på Hylkje, og 34-åringen siktet for drapet.

N 2005: En kvinne tvangsinnlagt på Regional sikkerhetsavdeling klarer å få tak i en nøkkel til avdelingen, og låser seg ut om natten. Blir psykisk dårlig mens hun er på frifot, og pågrepet av politiet.

N 2005: En da 37 år gammel mann blir etterlyst med navn og bilde av politiet etter at han har rømt fra Sandviken, fordi de anser ham som psykisk ustabil og farlig. Politiet advarer mot å ta kontakt med mannen, og ber publikum ringe 112 hvis de ser ham. N 2004: Joe Erling Jahr, som ble dømt for drapet på Benjamin Hermansen, rømmer fra Sandviken sykehus ved å hoppe over gjerdet. Han ble tatt av politiet etter kort tid. Jahr sonet egentlig drapsdommen i fengsel, men var i en periode innlagt ved Regional sikkerhetsavdeling.

N 2003: VG avslører at en ransdømt mann, da 33 år gammel, som var tvangsinnlagt på Sandviken sykehus fikk permisjon for å reise til Stavanger for å gifte seg. Da de nygifte skulle få kose seg alene på hotellrommet, benytter de anledningen til å rømme. 37-åringen og bruden ranet da en 7-Eleven-kiosk i Stavanger sentrum ved å true med å skyte ekspeditøren.

N 2002: En iraker på permisjon går berserk i UDIs lokaler på Bryggen. Pågripes av væpnet politi. Samme mann blir senere dømt for å ha drapstruet Erna Solberg.

N 2002: En da 31 år gammel pasient knivstikker sin kone mens han er på helgepermisjon. Politiet betegner hendelsen som et drapsforsøk.

N 2000: En drapsdømt da 51 år gammel mann kommer ikke tilbake etter permisjon. Politiet mener han er en trussel for kvinner. Mannen melder seg selv etter noen dager.