31. august 1997 skjedde omtrent akkurat det samme. En ung student falt ut fra et vindu i femte etasje på Hatleberg.

— Vinduene var den gang, som nå, hengslet øverst, svingte utover og hadde hanken nederst. Kombinert med en vinduskarm som er i lårhøyde, cirka halvveis opp på låret til en voksen mann, er konstruksjonen en sikkerhetsfelle, mener en leser som bodde på studenthjemmet den gangen.

— Å lukke vinduet fra fullt utsving blir en risikoøvelse, selv i edru tilstand, sier leseren til bt.no

Les også: - Hørte et brak og rop om hjelp

Gjorde ingenting

Men Studentsamskipnaden fant ingen grunn til å gjøre noe med vinduene etter ulykken. Vinduene er i dag de samme som de alltid har vært.

— Jeg vet ikke hvilke vurderinger som ble gjort den gang. Men dette er helt standard husvinduer som halve Norge har. Det var ikke noe galt med dette vinduet, sier Thorbjørn Haug, boligdirektør i Studentsamskipnaden.

Den tidligere beboeren bt.no har snakket med, synes det er rart at Studentsamskipnaden ikke har vurdert vinduene som noen risiko:

— Det har jo allerede skjedd en ulykke. Og moderne vinduer svinger jo som regel innover, påpeker han.

— Alternativet ville vært å stenge vinduene helt. Men vi kan jo ikke lage noe fengsel, heller, mener Thorbjørn Haug.

Han utelukker likevel ikke at Studentsamskipnaden vil foreta seg noe denne gangen.

— Vi skal ta en evaluering neste uke. Da skal vi vurdere om det er noe fornuftig å gjøre med det tekniske, og vi vil også ta for oss det beredskapsmessige.

Skal ha vært alene

Omstendighetene rundt torsdagens ulykke er fortsatt uklare. Men etter det bt.no kjenner til, skal 19-åringen ha vært alene på hybelen da han falt.

Han ligger fortsatt på Haukeland Universitetssykehus med bruddskader. Tilstanden hans beskrives som alvorlig, men stabil.

  • I april 2004 opplevde Studentsamskipnaden en stygg ulykke i studentboligene i Magnus Barfots gate. En 21 år gammel kvinne ble livstruende skadet da hun falt 5-6 meter fra et vindu og ned på gaten. Vinduet var bare 40 centimeter over gulvnivå, og dermed ikke i samsvar med kravene i plan- og bygningsloven. Studentsamskipnaden installerte sperringer foran de aktuelle vinduene kort tid etter ulykken.
GEIR MARTIN STRANDE (MMS)