Klokken 18.21 fikk brannvesenet en dramatisk melding: Det er røykutvikling i 14. etasje i en blokk i Vadmyrveien 26 i Bergen Vest.

— Vi sendte flere biler, opplyser vaktkommandør Thorstein Nerås til bt.no.

— To personer er tatt ut fra 14. etasje med røykskader, legger han til.

Disse er ifølge politiet kjørt til Bergen legevakt for kontroll.

Evakuerte

Flere personer ble evakuert fra blokken.

— Vi startet evakuering av beboerne i 13. og 14. etasje, opplyser operasjonsleder Svein Lyssand i Hordaland politidistrikt.

Brigadeleder KjellOve Christophersen sier at brannvesenet møtte de to skadde i 14. etasje idet de var på vei ut av leiligheten som brant.

— De gikk for egen hjelp. Vi hjalp dem ned og fikk dem i ambulanse, sier han.

Fikk raskt kontroll

Han forteller at brannen mest sannsynlig har startet på soverommet i leiligheten.

— Det har vært en ulmebrann og mye sot og røyk. Det har vært varme i sengen og sengetøy men ikke vært særlig høy temperatur, så vi kunne bruke minimalt med vann for å slokke, sier Christophersen.

Leiligheten hvor brannen startet har store sot- og røykskader. Brannvesenet fikk kontroll på de tilstøtende leilighetene, men fant det ikke nødvendig å evakuere resten av blokken.

— Vi fikk såpass raskt kontroll over brannen at det ikke var nødvendig, sier han.

- Kjente røyklukt

Maimona Frotvedt (19) og Kindi AndreasFrotvedt Kamara (22) bor sammen med moren sin to leiligheter bortfor den hvorbrannen startet.

— Vi sto og stekte steinbit da jeg plutselig begynte åkjenne svilukt. Jeg sa det til broren min men han mente det bare var fisken,sier Maimona.

Hun slo seg ikke til ro med svaret, og gikk ut igangen for å sjekke. Da så hun at det sivet røyk fra under døren til naboen.

— Mamme ringte til brannvesenet med en gang, og sågikk vi ut på verandaen for å se om vi kunne se noe. Det flommet ut medrøyk fra naboleiligheten, sier hun.

Mainmona forteller at hun ble veldig bekymret.

— Jeg har kjent de som bor der siden jeg var liten, sier hun.

- Pustet gjennom håndkle

Broren Kindi forteller at han da løp bort til leiligheten som brant etter at de hadde oppdaget røyken.

— Det lå et vått håndkle og noen sko utenfor døren,og det var svidd oppetter veggen. Hun som bor der var inne i leiligheten,jeg tror hun prøvde å slokke, sier han.

— De hun kom ut hadde hun et vått håndkle foran munnenog hostet mens hun var full av røyk og aske, fortsetter han.

Ikke lenge etter at brannvesenet ble tilkalt, kom de for å evakuere dem.

— Jeg var så redd at jeg begynte å grine, sierMaimona.

Klokken 19.30 hadde de nettopp få komme tilbake tilleiligheten sin.

— Det lukter st. hansbål her. Nå skal jeg ta meg endusj og få av meg lukten, sier hun.

- Visste ingen ting

Det var flere som ble evakuerte fra blokken. Linda Ellingsen bor i 13. etasje. Hun var hjemme med datteren, sønnen og hans venninne.

— Vi kjente røyklukt og så blålys utenfor. Det var først da politiet kom at vi skjønte det var alvor. Så ble vi evakuert.

Egil Sande bor i tiende etasje i den nordre enden av blokken. Han visste ingen ting om brannen da bt.no ringte ham klokken 18.35.

— Det må jeg sjekke opp med en gang, sier han.

Liv Andersen, som bor i 3. etasje i blokken sammen med samboeren, ante ikke at det brant i blokken hennes da bt.no ringte henne 25 minutter etter at brannvesenet hadde fått meldingen. Hun fikk sjokk da hun gikk bort til vinduet og så brannbiler og masse folk utenfor.

— Jeg ser to brannbiler og en politibil. Nå kjører det en ambulanse. Jeg må bare legge på, takk for at du ga beskjed, sier hun.

Brannen ble slukket like over klokken 18.30.

— Brannen etterforskes av politiet i Bergen Vest. Kriminaltekniske undersøkelser vil bli foretatt, opplyser operasjonsleder Lyssand.

BLOKK-BRANN: I denne blokken i Bergen Vest ble det meldt om røykutvikling onsdag ettermiddag.
2211-TIPSER
SVIDD: Slik ser inngangsdøren til leiligheten som brant ut.
Kindi Andreas Frotvedt Kamara
Kindi Andreas Frotvedt Kamara (22) og Maimona Frotvedt (19) (f.v.) bor to leiligheter bortenfor den som brant. - Jeg ble så redd at jeg begynte å grine, sier Maimona.
PRIVAT