RUNE STØLÅS

I 2002 var det en kraftig nedgang av utskrevne gebyrer for feilparkering. Direktør i Bergen Parkeringsselskap, Borghild Lekve, mente grunnen var større fokus på veiledning fra parkeringsbetjentene. Siden har antall utskrevne avgifter steget to år på rad.

— Vi legger fremdeles stor vekt på veiledning. Mye av betjentenes arbeidsdag går med til det, sier Lekve til Bergens Tidende.

Hun tror mindre sykefravær blant parkeringsbetjentene, og en omlegging av vaktlistene er årsaken til økningen. I fjor ble arbeidsdagene omdisponert med vakter frem til klokken 23.00 tre dager i uken. Også helgevaktene ble fordelt over flere timer.

Tallet for tilleggsavgiften har gått ned de to siste årene. Dette er boten du betaler for å parkere ulovlig på en lovlig plass. Med andre ord: legger for lite på parkometeret.

Grunnen til dette er trolig at et stort antall parkeringsplasser er fjernet fra Bergen sentrum de siste årene.

Til sammen betalte bilistene i Bergen nærmere 17 millioner kroner i parkeringsbøter i 2004. Denne summen har holdt seg stabil siden 2002.

Siden det nye parkeringsdekket sto ferdig i 2002 har ByGarasjen opplevd en parkeringsøkning på 50 prosent. I fjor ble bommen åpnet for 1.155.078 betalende sjåfører.

Parkeringsdirektør Borghild Lekve tror den kommende Klostergarasjen vil komme til å ta kunder fra ByGarasjen. Men hun sier det helt klart er rom for dem begge.