På E39 ved Apaltunnelen i Lindås har en bil snurret og kjørt bort i en steinkant. Ved Hellesvåg skal også en bil ha snurret rundt, uten at det skjedde noe mer alvorlig.

— Bilen ved Apaltunnelen skal også ha vært borti en stolpe, slik at en lysdiode henger ned. Men stolpen står, forteller operasjonsleder Terje Magnussen ved Hordaland Politidistrikt.

Han oppfordrer folk til å ta det rolig, særlig på sideveiene.

Slaps

Vegtrafikksentralen advarer også mot glatten.

— Det er mye vann i veibanen nå. Folk må være obs på det. Alt tilgjengelig mannskap er ute for å ta unna, sier trafikkoperatør Idar Sangholt hos Vegtrafikksentralen.

Spesielt på sideveiene er det en del snøslaps. Enkelte steder også store vanndammer.

Flom ved Sotrabrua

— Ved fylkesvei 555, på det laveste mellom Sotrabrua og den nye broen, er det flom, sier Sangholt.

De siste dagene har vært preget av strålende snøvær og minusgrader. Men nå er snøfesten over.

— Vi får sludd og snø fra starten av dagen, men så går det over til regn og temperaturen vil stige, sier Jørgen Grønneberg, vakthavende meteorolog på Værvarslinga på Vestlandet.

Glad det er søndag

Han bekrefter at kjøreforholdene ikke blir de beste.

— Heldigvis er det søndag, så det er ikke så mange biler ute. Det er klart at det kan bli problemer med dyp sørpe, men til gjengjeld fryser det trolig ikke på igjen til natten, slik at vi får is i veien, sier meteorologen.

For de som vil ha vinter og snø er dette uansett dårlige nyheter, og verre blir det.

— Mildværet fortsetter i neste uke og mandag og tirsdag kommer vi helt opp i 6-7 grader, samtidig som det kommer regn og yr. Da forsvinner nok resten av snøen. Selv på Vidden og Ulriken kan det bli regn, sier Grønneberg.