• Aldri opplevd noe så ekstremt, sier passasjer.

— Det blåser storm, sa kaptein Lennart Knutsen på MF «Fedjefjord» som litt før klokken 13 måtte han snu i det kraftige uværet og vende tilbake til Sævrøy i Austrheim.

Det var etter det BT kjenner ca. 10 passasjerer om bord i MF «Fedjefjord» da den måtte snu.

— Jeg har aldri opplevd så ekstremt vær som dette de gangene jeg har tatt turen over, sier skoleelev Mads Njøten (17). Han bor på Fedje, og bruker fergen til og fra skolen hver dag.

Bilfergen mellom Sævrøy og Fedje er tilbake i normal drift torsdag kveld.

Disse rutene er rammet av uværet:

  • Jektevik-N.Huglo-Hodnanes innstilt
  • Sandvikvåg-Husavik, innstilt
  • Buavåg - Langevåg
  • Ferjestrekningen Leirvåg - Sløvåg

- Blåste orkan

Kapteinen Knutsen forteller at trafikksentralen har gitt skip som ligger til kai beskjed om å starte maskinene for å være i beredskap mot uværet.

— Jeg så fergen komme inn i havnen, men den måtte snu og gå ut igjen fordi det blåste orkan, sier Jan-Robert Jore som var om bord.

Jore forteller at det er over orkan styrke ikastene og snøfokk på Fedje.

— Vi har lagt om anløpssted til Jektevik fordi vindretningen er veldig ugunstig på Skjærsholmane. Vi greier å opprettholde rutefrekvensen, deretter får vi vurdere situasjonen senere i dag. Da skal vinden dreie, sier kaptein Ørjan Handeland på MF «Strand».

56 knop i kastene

På Flesland går trafikken som normalt med noen forsinkelser på grunn av uværet.

— Vi har hatt vind opp i 41 knop stabil vind og 56 knop i vindkastene, sier lufthavnsjef Aslak Sverdrup. Han forteller at publikum bare må møte opp som normalt.

— Det oppstår noen forsinkelser på grunn av sent innkommende fly. Været gjør også at vi finner parkering for flyene som er mindre utsatt for været enn andre. Men det er ingen større problemer, sier Sverdrup.

Tips eller værbilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

STORM: - Vi er spente på hvordan været utvikler seg. Foreløpig holder vi ruten. Det er få passasjerer om bord, sier Kjersti Elin Een. Hun jobber om bord på MF Raunefjord og tok dette bildet ved 13.30-tiden.
Kjersti Elin Een
fedjefjord2.jpg
ROBERT ANDERSEN