Se tv-bilder!

Det er VG som i dag forteller om episoden som startet mandag ettermiddag på parkeringsplassen ved Knarvik senter i Lindås kommune.

Kommunist-taxi Kvinnen hadde åpnet og startet en eldre Berlingo på parkeringsplassen. Så kjørte hun hjem og parkerte bilen. Problemet var at hennes nye Berlingo sto igjen på parkeringsplassen.

Revisor Tom Ove Olsen (38) hadde vært på jobb på Knarvik, da han kom ut på parkeringsplassen mandag kveld. Hans eldre Citroën Berlingo var borte vekk.

— Jeg lurte litt på om jeg kunne ha parkert et annet sted, men konstaterte ganske raskt at bilen var borte. Jeg ringte derfor politiet og meldte bilen stjålet. Tenkte nok at det var noen ungdommer som hadde tatt den og kjørt til Nordfjord, sier Tom Ove Olsen til bt.no.

— Og hvordan kom så Olsen seg hjem til Åsane?

— Det ble bussen det, eller kommunist-taxi, som jeg sier.

- Skulle sett ansiktet på mannen

I går morges kom mannen til Berlingo-kvinnen ut av huset - og konstaterte at det sto en gammel og skitten Berlingo-dieselbil utenfor huset. Parets nye og rene Berlingo-bensin bil, var ikke å se.

— Jeg skulle gjerne ha sett ansiktet på han da. Da han ringte meg for å fortelle at han hadde bilen min i hagen, trodde jeg det var noen dårlige kamerater som drev ap med meg. Etter en stund forsto jeg at dette ikke var ”Willy i Røret” eller noen sånne greier, sier Olsen.

En noe slukkøret mann kom hjem til Olsen med bilen i går kveld. Konen ville ikke være med. Hun var flau etter det hun hadde gjort, og vil forbli anonym.

- Litt treg å starte, det var jo ikke så rart

  • Ja, flau det hadde jeg også vært. Hun skal ha sagt at det var noe vanskelig å starte bilen, den var litt treg. Det er jo ikke så rart siden det var feil bil og min bil er dieselbil. Rart hun ikke reagerte på radioen og utstyret i bilen, men kanskje hun også liker dansebandmusikk, undrer Olsen.

Den sølvgrå Statoil-koppen står strategisk plassert på dashbordet i Olsens Citroën Berlingo 1999-modell. Heller ikke det har kvinnen reagert på.

Neste gang du skal parkere din Berlingo på Knarvik, råder vi deg til å legge blomster og diamanter i førersetet i bilen din. Det pleier kvinner å reagere på.

- Aldri vært ute for dette før

— Vi har aldri vært ute for dette før. Sannsynligheten for at dette skal skje er nær null. Denne bilen har gått svært langt. Det er mulig om du greier du å få nøkkelen nedi og til å gå rundt, så kan du klare å starte dieselbilen. Nye biler har startsperre. Vi har solgt 800 Berlingoer og aldri hørt om dette. Vi vil undersøke dette med teknisk avdeling hos importør. Aller helst ønsker vi å få kontakt med eierne av disse to bilene, for dette skal ikke gå an, sier daglig leder Ove Revheim i Åsane Auto til bt.no.

PÅL ENGESÆTER