Pastor Enevald Flåten har allerede et menighets— og skoleimperium. Men det er bare begynnelsen, ifølge hans egne planer. Den omstridte pastoren vil bygge menighet med tilhørende skole i hver eneste by og bygd i hele landet.

NRKs Brennpunkt-redaksjon tegner i programmet et bilde av hans planer. Pastor Flåten og hans visjoner for gjenkristning av Norge danner gjennomgangstonen i programmet.

Tv-seerne får se skolehverdagen i Flåtens grunnskole på Øvre Kråkenes i Bergen. Skoledagen starter ofte med bønne- og lovprisningsmøte. Bønn og lovsang gjennomsyrer læringen i alle fag. Når en elev er syk, ber de andre barna for den syke, gjerne i form av bønn i tungetale.

I programmet er det også reportasje fra grunnskolen som Guds Menighet i Ørsnes i Lofoten har bygget. Etter at den religiøse grunnskolen kom i drift, ble den offentlige skole på stedet nedlagt. Skolen har delt bygda i to. En 12 år gammel jente som ikke går på menighetens skole forteller at barna i menighetens skole ikke vil leke med henne.

— Jeg er ikke god nok for dem, sier hun.

Guds Menighet hører ikke inn under Enevald Flåtens menighets- og skoleimperium.

GUDSTRO: - Ateister og satanister i den offentlige skolen skal ikke få undervise menighetens barn, sier pastor Enevald Flåten.
ØRJAN DEISZ