Flåten, som fyller 60 år i dag fredag, har tidvis hatt det tøft etter at han sluttet i Levende Ord. Han måtte ta en omstart, men er nå klar for å forkynne igjen. Det er avisen Dagen som fredag slår opp at 60-åringen vil gjøre comeback

— Det er for tidlig å si om menigheten vil ha hovedkvarter i Bergen eller andre steder, men jeg vil gjerne begynne å forkynne igjen. Jeg tror på en internasjonal menighet. Levende Ord var jo en flerkulturell menighet, sier Flåten til bt.no.

Vokste fra 50 til 3000

Enevald Flåten tok med seg familien til Fevik på Sørlandet etter bråket som gjorde at han måtte forlate Levende Ord i 2006. Det var Flåten selv som bygget opp Levende Ord på Kråkenes i Bergen, etter at han sammen med rundt 50 andre forlot han Jæren Kristne Senter til fordel for Bergen i 1992. Levende Ord hadde på det meste rundt 2700 medlemmer.

— Vi hadde noen fantastiske år i Bergen. Vi fikk virkelig mulighet til å trene mennesket og vi bygget opp noe unikt.

- Vil Levende Ord-være modell for din nye menighet?

— Ingenting blir likt – det blir aldri det samme uttrykket. Levende Ord var for den tiden, og jeg må nå være mer up-to-date, sier Flåten.

Han måtte trekke seg i 2006 etter et opprør blant mange av medlemmene i Levende Ord. De mente han var blitt for allmektig og enerådende i menigheten.

Har vært student

60-åringen har de siste tre årene vært student ved Ansgarskolen i Kristiansand som eies av Misjonsforbundet. Han har studert blant annet interkulturell kommunikasjon, historie og psykologi.

— Det har vært veldig interessant. Vi har mye å lære om hvordan vi kommuniserer med hverandre.

- Er det noe du har lært i studiene som har gjort deg lysten på å forkynne igjen?

— Nei, den lysten er der hele tiden. Jeg brenner for å kommunisere Guds kjærlighet. Ikke på en konfrontativ måte, men slik den står beskrevet i evangeliene. Vi lever i en materialistisk verden og vi trenger håp, sier Flåten.