1. juni forlot Enevald Flåten og hans kone Olga møtesalen i Levende Ord skjelvende av sinne, etter over et halvt år med bråk og intriger i den karismatiske menigheten. I dag snakker den tidligere pastoren ut om bråket i den kristne avisen Norge i Dag.

Tar selvkritikk

— Det er grusomt å se det som har vært bygd opp over mange år, bli revet ned over natten, sier Flåten til avisen.

Stridighetene i Levende Ord startet for alvor i desember i fjor. Anklagene haglet mot Flåten, blant annet om økonomisk rot og sverting av medlemmer, samt rykter om underslag.

Pastoren bekrefter overfor avisen at han hadde et lån på 105.000 i menigheten som ikke var skrevet opp noe sted, noe han tar selvkritikk for.

— Jeg har fått en lærepenge. For eksempel på dette som går på sammenblanding av økonomi, behandling av mennesker og lederstil, sier Flåten.

Neseblod etter møte

I slutten av mai ble ekteparet Flåten enige med styret i menigheten om at de skulle flytte fra Bergen for en periode, og at pastoren skulle ha studiepermisjon. Da dette ble presentert for menigheten 1. juni, skal Flåten ha fått stående applaus.

Så tok møtet brått en ny vending.

— Da anklagene begynte igjen inne på møtet, klarte vi ikke mer. Olga begynte å skjelve. For meg begynte lokalet å gå rundt, og jeg fikk blodsmak i munnen. Da reiste vi oss og gikk, forteller Flåten, som umiddelbart etterpå begynte å blø neseblod.

- Problemene ikke løst

Ekteparet har nå solgt huset sitt på Kråkenes, og skal den nærmeste tiden bo på hytten i Øystese og hos venner. Paret har også kjøpt et hus ved Fevik.

Enevald Flåten ser ikke for seg at han returnerer til sin gamle stilling i menigheten, og håper nå at nye krefter kommer til og fører hans arbeid videre.

— Problemene er ikke løst ved at jeg er borte. Det er nå arbeidet begynner. Min bønn er nå at den visjonen Gud ga for by og land, blir tatt videre, sier Flåten.

Styreleder i Levende Ord, Leif Jacobsen, bekreftet i går kveld overfor BT at han hadde lest utdrag fra intervjuet på internett, men var ellers svært ordknapp.

— Dette har jeg ingen kommentar til, sa Jacobsen.