Bergen tingrett mener 34-åringen fra Nigeria har hvitvasket penger for andre i Norge. Han var tiltalt for å ha sendt 104.000 kroner ut av landet, men retten mener det kun kan føres bevis for at han sendte 69.948 kroner fra Norge til ulike mottakere utenlands. Dette skjedde i løpet av noen sommermåneder i fjor og i år.

  1. september ble han pågrepet av politiet. Da hadde han på seg 1000 euro og 5300 norske kroner. Politiet spurte hvor han hadde pengene fra, og mannen svarte at han samlet flasker.

— Vi gjorde undersøkelser og kom frem til at det ikke stemte. Vi er fornøyd med at retten har dømt ham til 90 dager ubetinget fengsel, noe som er i tråd med min påstand, sier politiadvokat Rudolf Christophersen.

Mannen har forklart at han har pantet flasker i flere butikker i Bergen sentrum, blant annet på Bunnpris ved Korskirken, Rema 1000 ved Torget og Kiwi i Vaskerelven. Han hevder han har arbeidet fra 03.30 om morgenen til 21.30 om kvelden og kunne tjene mellom 500 og 600 kroner på dette.

I retten forklarte han at andre måtte ha brukt hans pass og sendt penger ut av landet i hans navn. Retten trodde ikke på ham.

— Uavhengig av om han har vært i en vanskelig situasjon, kan man ikke sende penger som stammer fra kriminelle handlinger ut av landet på vegne av andre. Vi ser det skjer, sier Christophersen.

Det har ikke lyktes å få kommentar fra Kathrine Liland, mannens forsvarer.

En mann hevdet han tjente flere hundre kroner dagen på å samle flasker. Bergen tingrett tror ikke på ham. Nå er han dømt for hvitvasking.