– Det så helt forferdelig ut, sier Rune Folkestad, som oppdaget rotet da han var på jobb på Midtun i morges.

– Det kan jo være at det er noen som har plassert det der i natt, men det er jo ikke det folk først tenker på når det ser slik ut, fortsetter Folkestad.

Informasjonssjef Kjersti Kildahl i BIR er enig med Folkestad i at det ikke bør se slik ut ved returpunktene.

Skulle tømmes i dag

Returpunktet på Midtun tømmes ukentlig, og skulle tømmes i dag uansett. Men Kildahl er enig i at noe burde skjedd før, mengden avfall tatt i betraktning.

– Vi må bare beklage at det ser slik ut i dag. Når slikt som dette oppstår, er vi avhengige av at folk sier fra, slik at vi kan komme oss ut og få ryddet opp, sier Kildahl, og oppfordrer folk til å ringe kundesenteret hos BIR.

Riktig bruk

Hun ber også folk om å bruke returpunktene slik de er ment.

– Når folk for eksempel setter fra seg elektriske apparater ved containere for glass og metall, tror jeg de egentlig vet bedre, sier hun.

Kommer du med «riktig» avfall og det er fullt, skal du helst ikke sette fra deg bosset på bakken.

— Er det fullt, må du enten vente eller finne et annet returpunkt. For glass og metall finnes det mange slike. Men det er ikke noe godt alternativ, det er vi klar over. Og det er derfor vi prøver å sørge for at folk ikke blir møtt av fulle containere. Hvis det unntaksvis skjer, kan vi bare oppfordre til å melde fra, sier Kildahl.

Vurderer oftere tømming

BIR vil nå vurdere om de skal tømme returpunktet på Midtun oftere.

— Vi har ikke fått klager på dette returpunktet før. Vi har snakket med butikken punktet står ved, og de sier det ikke pleier å være slik. Så dette er antakelig et litt spesielt tilfelle, sier Kildahl.

SØPPELBERG: BIR beklager og vurderer å tømme oftere på Midtun.
RUNE FOLKESTAD