Politi og brannvesenet rykket ut til Fritz Riebers vei på søndre innfartsåre litt før klokken 07.45. Det ble meldt om røykutvikling fra en tank på en betongbil som var på vei sørover. Politiet tok den dramatiske meldingen svært alvorlig. Et kjørefelt i sørgående retning på Sjølinjen var noen få minutter sperret da kjøretøyet ble stanset av en politipatrulje.

— Flammer i tunnelen

— Vi fikk inn melding fra en bilist i Fløyfjellstunnelen som så stikkflammer og røyk fra en lastebil i sørgående løp. Det har nok fremstått som dramatisk for bilisten som meldte fra om flammer i mørket og røykutvikling inne i tunnelen, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord ved Hordaland politidistrikt. Det ble en stund vurdert å stengte sørgående løp i Fløyfjellstunnelen.

Ifølge politiet dreide det seg om en lastebil som fraktet betongasfalt. Politiet la seg på hjul sørover Fjøsangervien og fikk stanset lastebilen nær Gamlehaugen, sør for Krambua.

Lekkasje

— Lastebilen var utstyrt med en tønne bakerst på lasteplanet. Denne tønnen hadde et oppvarmingssystem som er drevet av propan. Det viste seg å være en mindre lekkasje i rørsystemet og den forårsaket røyk og stikkflammer. En politipatrilje stengte umiddelbart Fritz Riebers vei sør for Krambua da også denne patruljen oppdaget flammer fra kjøretøyet, forteller Rebnord.

Sjåføren på lastebilen stengte umiddelbart av rørsystemet slik at det ble slutt på lekkasjen. Brannvesenet rykket også ut etter at de dramatiske meldingene om den brennende lastebilen kom inn.

Sjåføren fikk tillatelse til å kjøre lastebilen til et verksted i Fana for reparasjon av rørsystemet som forårsaket stikkflammene og røykutviklingen.