Befolkningen på «Møllaren» er misfornøyd med at den gamle sentrumsskolen ikke er tilgodesett med noen penger til oppussing.

I stedet vil alliansen mellom byrådspartiene og Frp bygge en helt ny skole i bydelen. Men hvor den skal ligge, og hvordan den skal finansieres, er helt i det blå.

– Det er en fin skole, men den trenger oppussing nå. Vinduene holder på å ramle ut, og det er sprekker i veggene, forteller Oskar Nyvold Benting, Randi Hushagen Birkenes og Elfrid Sandvik, alle fjerdeklassinger ved skolen.

Se video fra skolen

— Fikke ikke puste

– Og så puster vi dårlig der inne. En venn av oss fikk ikke puste på skolen. Han hadde astma, sier klassekamerat Ali Alesawie.

Han har et stort skilt der det står «Penger» med store bokstaver. For det er det som trengs, mener han.

– Jeg skjønner ikke politikerne. Først sier de at de skal pusse opp, så vil de ikke likevel. Vi skal knekke de, truer han.

Så legger toget i vei mot sentrum. Som trente demonstranter veksler elevene fra raddis-bydelen Møhlenpris på ulike slagord: «Vi vil ha penger», «Ikke glem skolen vår» og «Skolen er viktig» runger gjennnom gatene og over Nygårdshøyden.

Video: Fakkeltoget

Omvisning for politikere

Før fakkeltoget fikk politikerne Pål Hafstad Thorsen (Ap) og Oddny Miljeteig (SV) en omvisning i skolebygget fra 1912. Løs murpuss, råtne trevinduer som truer med å falle ut og illeluktende toaletter er noe av hverdagen for elevene.

– 15 meter fra skolekjøkkenet var det fukt- og soppskader. Dette var verre enn det jeg visste fra før, sier Hafstad Thorsen.

I morgen er det møte i Komité for oppvekst. Der vil Ap og SV kreve at det settes av 10 millioner kroner for å gjøre nødvendig oppussing av skolen. I tillegg vil de bevilge 3,5 millioner til å få installert heis. For å få flertall må de få med seg enten Frp eller noen av byrådspartiene.

FALLEFERDIG: FAU-leder Hilde Hushagen konstaterer at malingen drysser av veggene ved Møhlenpris skole.
FLAMMENDE: - Puss opp skolen vår, var slagordet som gikk igjen da fakkeltoget satte kurs for sentrum.
PÅL ANDREAS MÆLAND (MMS)
ASTMA: En venn av oss fikk ikke puste på skolen. Han hadde astma, sier Ali Alesawie.
PÅL ANDREAS MÆLAND (MMS)
MANGE: Store og små var møtt opp for å kreve bedre skolemiljø.
LIV SOLLI OKKENHAUG (MMS)