De ventet storinnrykk av 1800 cruiseturister, og med dem mye penger i kassen, men under en halvtime før skipet skulle legge til kai kom meldingen om at de kuttet ut stoppet i Flåm på grunn av dårlig vær.

— Her i Flåm er det blikkstille, men jeg kan jo ikke uttale meg om hvordan det er ute på havet, sier Lühr.

Han legger ikke skjul på at de gjerne ville hatt melding om avlysningen tidligere.

— Her er det leid inn ekstra fortøyningsmannskaper, vakter, ekstrabemanning på butikkene og reservert tog på Flåmsbanen. Vi skulle selvfølgelig ønske at de hadde meldt fra til oss tidligere, men vi har tydeligvis havnet bak i leksa, sier Lühr.

Andre gang

Heldigvis er det ikke ofte cruiseskipene bestemmer seg for å snu.

— Dette er andre gangen jeg opplever det. Første gang var i 1999 da vi skulle åpne nytt kaianlegg, men da var årsaken motorhavari, sier Lühr.

Han synes mest synd på de 1800 turistene som gikk glipp av en fin dag i Flåm.

— Vi ser fremover, og venter neste cruiseskip allerede i morgen. Og «Queen Elizabeth» ser vi også igjen - hele fem ganger i løpet av sommeren.

Skipet er nå på vei til Southampton for å hente en ny ladning turister som gjerne vil oppleve norske fjorder og fjell.

Laber bris

Ved trafikksentralen på Fedje kan de ikke forklare hvorfor skipet valgte å snu.

— Det var bare laber bris i området da cruiseskipet tok los om bord og valgte å snu natt til i går. Det har gått store båter innover Sognefjorden i mye dårligere vær enn dette, sier Oddvar Bildøy, maritim trafikkleder ved trafikksentralen på Fedje.

Han vil ikke spekulere i hvorfor skipet snudde, men peker på at værmeldingene for i går var dårlige. - Her ute på Fedje var det fra sterk kuling til liten storm i går, hvordan det var om natten da cruiseskipet passerte, vet jeg ikke, sier Bildøy.