Første omgang var relativt jevnspilt, men Flaktveit hadde nok de fleste sjansene i dette oppgjøret. Den eneste åpne sjansen til Fitjar kom ved Sondre Fykse Lie, men Flaktveit-keeperen reddet med en flott beinparade.

Andre omgang var 8 minutt gammel da Geir Nyheim kunne gi Flaktveit 1-0.

Skuddet kom fra relativt langt hold og skrå vinkel. Det samme kan i enda større grad siest om mål nummer 2 av samme mann. Han fikk lov å gå gjennom hele forsvaret til Fitjar før han sette ballen sikkert i mål.

Akkurat dette er nok symptomatisk for dagens Fitjar-utgave; de er for forsiktige og ikke kontante nok. Etter 18 minutt av 2. omgang. Inne i feltet til Flaktveit fikk veteranen Kjell Træet en støvel i ansiktet slik at han begynte å blø, og måtte forlata banen. Sparket førte til straffe for Fitjar, ein straffe som Ronald Skår scora sikkert på.

I minutta som følgde Fitjar-scoringa var Fitjar på hugget, og kunne med litt flaks ha snudd kampen. Goff Helland kunne ha utlikna da han kom nesten gjennom alene, og ble felt på 16-meteren. Selv ville han hatt straffe, men fikk ingen ting av dommeren. Det var halvmeteren for langt ute til å være straffe, men han gikk nok glipp av et frispark på 16-meterstreken. I steden for Fitjar-scoring gikk Flaktveit rett i angrep og scora ved Erik Gjerstad. Og berre noen få minutter seinere gikk Flaktveit opp til 4-1 ved Daniel Beeder.

Dermed var kampen aldeles avgjort da Ronald Skår laga sitt mål nummer 2 for dagen. Da var det berre 5 minutt igjen av kampen, og for sent for en ny snuoperasjon.

Tabellen for Herrer 4. divisjon finner du her

Fjorårets storscorrer, Geir Nyheim, satte tonen med de to første målene. Foto/Arkiv: FIK