RUNE VALDERHAUG rune.valderhaug@bergens.tidende.noRUNE NIELSEN (foto)

Alle de 13 beboerne kom seg ut i god behold. Brannen ble tilfeldigvis oppdaget av en politipatrulje som passerte huset ved 03.45-tiden om natten. Da var det full fyr like innenfor inngangsdøren i 1. etasje.

Det viste seg at brannen trolig hadde startet i et barnesete av plast som var montert på en sykkel i gangen i 1. etasje.

Kraftig røyk Da brannen ble oppdaget, var hele trappegangen i den fire etasjes leiegården med 9 leiligheter, fylt av kraftig røyk. Røyken trengte også inn i flere av leilighetene.

Etter all sannsynlighet er brannen påsatt. I morgentimene torsdag var ingen pågrepet, og politiet hadde heller ikke konkrete spor etter en mulig brannstifter.

Ingen pågrepet — Eksperter fra brannteknisk avdeling skal undersøke sykkelen og brannstedet i formiddag, sier vaktsjef Osvald Nordvik ved Bergen politidistrikt til Bergens Tidende. Før det vil man ikke konkludere endelig med noen brannårsak.

Brannen ble raskt slukket. Men brigadeleder Dagfinn Hansen ved Bergen brannvesen sier til Bergens Tidende at dette lett kunne ha utviklet seg til en storbrann. Selv er han overbevist om at brannen er påsatt.

Fryktet storbrann - Sykkelen stod kloss inntil trappen av tre. Hadde ilden spredt seg til selve trappegangen, ville den raskt har utviklet seg oppover i huset. Da er det lite som skal til før dette hadde utviklet seg til en skikkelig storbrann, sier Hansen.

Politiet undersøkte sykkelen, der brannen i Repslagergaten startet.