OVE ARNE OLDERKJÆR

Stord

Det var fint og stille vêr då MF «Strandebarm» fekk motorstans ved avgang frå Langevåg på Søre Bømlo i 9-tida i dag tidleg.

HSD sitt flaggrutesnøggbåt MS «Draupner» var i området og fekk slept ferja tilbake til Langevåg ferjekai utan større dramatikk, ifølgje reiarlaget og augnevitne på andre fartøy.

I tillegg til å bli seinka etter bergingsaksjonen, fekk «Draupner» ny forseinking grunna eigne motorproblem. Båten gjekk vidare i ruta nordover frå Stavanger via Mosterhamn, Leirvik, Flesland og Bergen for berre ein motor.

«Draupner» var venta til Bergen først etter klokka 13, to timar etter ruta.

MF «Strandebarm» hadde 31 passasjerar og eit mannskap på fire då ho fekk motohavari. Truleg er det ei registerreim som er ròken , opplyser HSDs informasjonsleiar Arild Sondre Sekse.

Ein slik feil er råd å repararera på kort tid, og det blir i dag ikkje sett inn reservefartøy i sambandet over Bømlafjorden.

Passasjerane fekk alternativ transport over fjorden. Køyretøy har høve til omkøyring via Trekantsambandet og E 39.

«Strandebarm» er bygt i 1971 og har plass til 34 bilar og 200 passasjerar. Ferja, som går i rute mellom Langevåg på Bømlo og Buavåg i Sveio, var engasjert i bergingsarbeidet då MS «Sleipner» forliste ved Bloksene like nord for Buavåg 26.november 1999.