200 meter over havet, 20 minutters gange rett opp fra Langeskogen på Fjøsanger, ligger naturperlen Gullstølen. Herfra går det an å skimte både Gamlehaugen, Troldhaugen og Wernersholm.

— Jeg måtte hit opp i dag, sier Otto Johannesen. Nettopp her oppe synes han at han har Norgeshistorien i rett perspektiv på en dag som denne. Johannesen er gammel speiderleder og har vært på Gullstølen utallige ganger. En stor hytte sto på tomten da Chr. Michelsen ga den til speiderne. Hytten var flittig i bruk - blant annet var det speiderne som plantet granskogen som nå står tett opp fra Langeskogen. Hytten ble rasert av tyskerne under okkupasjonen, bygd opp igjen, men ødelagt så grundig av vandaler at den måtte rives i 1965. Bare flaggstangen og litt av grunnmuren står igjen.

20 voksne og en hel barnehage deltok under den historiske flaggheisingen for å markere 100-årsdagen for unionsoppløsningen. Mange av de voksne er medlemmer av 3. St. Georg Gilde, en av speidertroppene for den eldre garde. Det er Erik Næsgaard, selv gammel speider og oppvokst i området, som har tatt initiativ til denne spesielle markeringen.

Barna i Senterhagen barnehage hadde rett og slett overnattet på Gullstølen og våknet til en historisk begivenhet.