— Det er flaggdag på Flesland i dag. Jeg har flagget oppe hjemme også, sier en fornøyd terminalsjef Alf Sognefest til bt.no i ettermiddag.

Nå går endelig alt som det skal på Flesland. De siste prognosene tyder på at det går mot en askefri helg her i landet, men med noe usikkerhet rundt mandag, melder NTB.

— Det ser ut til at luftrommet vil være åpent fremover. Logistikken til flyselskapene er i orden og det merker vi. Passasjerene er også tilbake, sier Sognefest.

Askefri helg i Norge

Den siste prognosen fra Meteorologisk institutt viser at det kommende døgn ikke er noen spredning av aske som vil ha betydning for Norge.

— Akkurat nå er det et område med aske over Østersjøen, men det er under avvikling og forsvinner etter hvert. Områdene rundt Island er litt mer problematiske. Det ser ut til at spredningen fortsetter østover mot Grønland og nordligere deler av Canada, sier statsmeteorolog Haakon Melhus til NTB ved 13-tiden lørdag.

Situasjonen mandag er noe mer usikker, men neppe særlig dramatisk.

Ser bra ut dagene fremover

Det kan se ut som om det kommer en viss økning av aske i Norskehavet, opp mot Lofoten og Vesterålen og videre nordover. Dette kan komme til Norge via et kraftig lavtrykk, men siden utbruddet på Island har dempet seg kraftig, så er det liten fare for at asken blir transportert mot Skandinavia, sier Melhus.

Kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor bekrefter at det ser bra ut for flytrafikken i dagene fremover.

— Hele luftrommet over Norge er åpent, sier han lørdag ettermiddag.