Det går et sagn om at det var en fjøsnisse på den gamle gården på Nebbestølen. Da gården ble revet for lenge siden, flyttet nissen til det gule kårhuset like ved.

Huset ble restaurert på slutten av 90-tallet, og da ble nissen helt forvirret på grunn av all støyen og alle folkene som kom inn i huset.

Det gamle kårhuset disponeres av Fyllingsdalen Historielag, og fjøsnissen driver stadig og hevner seg på oss. Vi hører lyder, sikringen går når bestemte personer er i huset, og husalarmen er utløst flere ganger. Ingen har sett nissen, men på vinterstid ser vi ofte små spor i snøen vedhuset, så han må jo være ett eller annet sted i nærheten.

En gang jeg hadde et ærend i Kårhuset, hørte jeg lyder på loftet. Kunne det være mus der oppe? Jeg hadde som vanlig kameraet med meg, og jeg listet meg forsiktig opp trappen. Kanskje er det nissen, tenkte jeg. Det hadde vært fantastisk om jeg hadde fått sett han.

Da jeg kom til døren til det innerste rommet, fikk jeg se et utrolig syn; der satt nissen på potten!

Jeg fikk tatt bilde av han, men da han fikk øye på meg og blizlyset, ble han livredd og forsvant som et lyn. Han likte nok ikke å bli forstyrret.

Det var en artig opplevelse å få se nissen og få tatt et bilde av han.

Sier herved god jul både til fjøsnissen og leserne!

Jørgen O. Gulbrandsen
Jørgen O. Gulbrandsen