— Veien ble åpnet for en drøy time siden. Det gjelder alle felt, gudskjelov, sier fagansvarlig for vann i Bydrift Bergen, Alfred Aasbø til bt.no litt etter klokken 14.30.

Han berømmer arbeiderne som har stått på både i natt og i dag for å få byttet vannledningen og åpnet veien igjen.

Flere av dem fikk seg en skyllebøtte fra rasende bilister i morgentimene.

— Litt munnhuggeri har det vært der oppe. Enkelte har gitt gitt uttrykk for sin frustrasjon overfor arbeiderne på stedet. Men det skal ikke ha kommet til håndgripeligheter. Vi har vært der og snakket med folk, fortalt dem hva som skjer. Det er ikke mye mer vi kan gjøre, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen hos politiet.

— Jeg kan skjønne at folk blir irriterte, men her er det snakk om at vi må prioritere. Å la en masse folk stå uten vann er ikke forsvarlig, dermed måtte dette gjøres. Og jeg synes tross alt det er verre at folk ikke får vann, enn at noen kommer ti minutter for sent på jobben, sier Aasbø.

Se video av køkaoset

Lange køer

I det største morgenrushet sto biler i kø fra Hop til Danmarksplass, etter at Fjøsangerveien mot sentrum ble stengt ved Minde allé.

Årsaken til kaoset er brudd på en vannledning. Bruddet ble oppdaget i går kveld, men en rakk ikke å reparere det før morgenrushet. Bare utrykningskjøretøy kom seg gjennom på Fjøsangerveien mens den var stengt.

Omkjøring via Kanalveien var mulig, men også her oppsto store køer.

Folk ble derfor oppfordret til å kjøre via Inndalsveien eller Landås, hvis de hadde mulighet til det.

Folk fra Bydrift Bergen har jobbet på spreng i hele dag, og kunne altså litt før klokken 13.30 trekke et lettelsens sukk da veien ble åpnet igjen. .

BTV
BTV
BTV
BTV