Styret i Fjord Line har besluttet å gjenoppta seilinger fra Kristiansand til Danmark med passasjerskipet Fjord Cat fra og med våren 2010, dermed tar de likevel opp konkurransen med Color Line.

Bakgrunnen er at Bergens-rederiet har fått seilingstillatelse fra Kristiansand havn for sommerhalvåret 2010, skriver Fjordline i en pressemelding.

Raskere rute

— Vårt viktigste konkurransefortrinn er den hurtige transporten over Skagerrak. Turen vil ta 2 timer og 15 minutter, noe som ifølge Fjordline er én time raskere enn Color Lines SuperSpeed-ferge.

HSC Fjord Cat kommer til å ha tre avganger daglig i høysesongen fra 25. juni til 15. august og gjøre to rundturer mellom Kristiansand og Hirtshals i ukene før og etter skoleferien.

Da FjordCat seilte på ruten i 2008, hadde fergen 230 000 passasjerer til og fra Kristiansand. Målet er å oppnå det samme antallet neste år.

Utestengt i sommer

Selskapet fikk ikke lov å seile ruten i sommer fordi Kristiansand havn nektet dem å seile kun i sommersesongen. Dette var i strid med Kystverkets og departementets avgjørelse om at det ikke kan stilles krav om helårsdrift eller godstransport som vilkår for havneadgang, sier administrerende direktør Ingvald Fardal i Fjordline.