Linjedirektør i Fjord Line, Jan Petter Eilertsen, sier til Bergens Tidende at rederiet vil ta i bruk de tiltak som er nødvendig for å få klarlagt at det ikke er forhold om bord som har forårsaket mageviruset som har plaget både ansatte og passasjerer om bord i Englandsbåten.

— Vi beklager at flere av våre passasjerer er blitt syke. Og vi har bestemt oss for å ta smitten ved roten, forsikrer Eilertsen.

Handlingsplan

I går innkalte derfor ledelsen i Fjord Line smittevernoverlege Øystein Søbstad i Bergen kommune, til et møte. Rederiet ønsket hjelp til å utarbeide en handlingsplan som skal ta knekken på eventuelle virus og bakterier som kan ha gjemt seg på skipet.

I går ettermiddag var det ennå ikke klart hvilke konkrete tiltak som vil iverksettes.

Men smittevernoverlegen bekrefter overfor BT at han står fast på at han mener det er nødvendig å rengjøre båten skikkelig.

— Dessuten er det viktig at både passasjerer og ansatte får informasjon om hvilke konkrete forholdsregler de skal ta for å hindre nye utbrudd av Noro-viruset.

I går varslet distriktssjef Magne Rødland at Sjøfartsdirektoratet ønsker å foreta inspeksjon i «Fjord Norway».

  • Straks båten kommer til Bergen onsdag går vi om bord for å få klarlagt at de hygieniske forholdene om bord er tilfredsstillende.

Rødland opplyser at direktoratet ikke har fått melding fra rederiet om at passasjerene på «Fjord Norway» har vært plaget av magevirus i vår.

— Men vi vil ta smittevernoverlegens anmodning og bekymring på alvor. Fjord Line arbeidet også å i går med å få kartlagt hvor mange utbrudd det har vært av Noro-virus om bord i «Fjord Norway».

Fire utbrudd

Informasjonssjef Arvid Steen opplyser at det i alt er registret fire utbrudd av Noro-virus siden 1. juni. 10 ansatte og et ukjent antall passasjerer ansatte er registrert syke.

Linjedirektør Jan Petter Eilertsen opplyser at Fjord Line ikke har tatt stilling til om syke passasjerer skal få tilbakebetalt noe av billettutgiftene for turen med Fjord Norway.

— Det må vi ta opp om vi får forespørsler fra passasjer som er blitt syke. Foreløpig har vi ikke fått noen slike henvendelser, sier han.