Danskfødte Jensen og konen fra Nordfjord fikk en slitsom start på nyttårsferien i Danmark. Men verre er at Jensen ikke rekker et viktig møte på Fyn i formiddag. Og alt plunderet som siden fulgte, kunne enkelt vært unngått hvis Fjord Line-kontoret på Hanstholm hadde gitt ham korrekt informasjon.

— Min billettbestilling er registrert lørdag kl. 18.45, altså 45 minutter etter at «Fjord Norway» skulle gått fra havn i Danmark. Jeg begriper ikke hvorfor jeg ikke ble orientert om forsinkelsen. Da kunne vi kjørt via Oslo og kommet frem til både Randers og Fyn i tide, sier Jens Cilleborg Jensen til Bergens Tidende.

Mange biler

Nordfjord-familien måtte ta fergen Anda - Lote ved midnatt lørdag for å komme tidsnok til Bergen. Underveis hadde de tid nok til en blund i bilen, men nådde oppstillingsplassen på kaien i god tid.

— Vi skjønte ingenting da vi kom frem kl. 9.00. Hvor er båten, spurte min kone - for der lå ingen «Fjord Norway». Ni andre biler i køen var like mye i villrede om avgangen kl. 12.00.

Så dukket det opp en dame fra Fjord Line med et skilt som viste at billettkontoret var åpent fra kl. 17.00, ikke mye vits i det skiltet akkurat da. Hun informerte oss om at på billettkontoret fikk vi 150 kroner hver til mat. Så forsvant hun til andre gjøremål, forteller Jensen som informerte sine lett forvirrede medventende på norsk, tysk og engelsk.

— Bergen er jo en fin by, bare det at vår slekt her er i Nordfjord på juleferie, sier Jensen som beholdt sitt gode danske humør trass i alle forviklinger.

Må beklage

Nordfjord/dansken mener Fjord Line hadde tid nok lørdag kveld til å informere familien om forsinkelsen.

Informasjonssjef Atle Kvamme i Fjord Line AS sier til BT at ruteopplysningen var oppdatert fra kl. 8.00 søndag og nettsiden halvtimen seinere.

— Vi beklager at dansken ikke fikk informasjon da han bestilte reisen, men vi begynte å ringe rundt søndag morgen for å informere, sier Kvamme. Han mener det er feil å ringe folk midt på natten for å orientere om en forsinkelse.

Blokkerte havnen

Skip og rederi er helt uskyldig i elendigheten. Konkurrenten MS «Norrøna» smatt inn i havnebassenget rett før båten fra Bergen. Siden blåste vinden opp i 25 sekundmeter i kastene, altså orkan styrke.

— «Norrøna» våget ikke å forlate havnen og «Fjord Norway» måtte cruise rundt i mer enn 10 timer før skipet kom til kai kl. 01.45 søndag, sier Kvamme.

Fjord Line installerer nå et system der alle som oppgir sitt mobilnummer blir varslet om forsinkelser via SMS.

IKKE INFORMERT: - Jeg begriper ikke hvorfor jeg ikke ble orientert om forsinkelsen til «Fjord Norway», sier Jens Cilleborg Jensen.<p/> ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN