Fergen gikk fra Danmark i går ettermiddag og skulle etter planen stoppe i Haugesund, før den skulle videre til Bergen. Men på grunn av motorproblemer blir den stående i Haugesund frem til klokken 20.30 i kveld. Da reiser den til Danmark igjen.

Dette betyr at passasjerer som skal til Bergen, må kjøre selv, eller bli fraktet fra Haugesund. Det samme gjelder passasjerene som skulle ha reist fra Bergen i ettermiddag. De må kjøre til Haugesund.

Dorgefart

— Vi fikk litt motorproblemer på vei fra Danmark til Haugesund. Dette problemet er nå fikset. Men den nedsatte farten medførte en så stor forsinkelse at for å hente inn igjen det tapte, går båten ut igjen fra Haugesund, i stedet for Bergen i kveld, sier pressekontakt Arvid Steen i Fjord Line til bt.no.

Han understreker at noe liknende ikke har skjedd med denne fergen tidligere.

— Når vi først får motorproblemer, er det viktig for oss å gjøre vårt ytterste for at rutetabellen holdes, og at våre gjester blir minst mulig skadelidende. Derfor valgte vi å avlyse avgang fra Bergen i kveld, som ville vært syv timer forsinket.

I øyeblikket er beregnet ankomst til Haugesund kl 16.00 i dag med avgang kl 20.30.

En forsinket passasjer, beskriver situasjonen ombord slik overfor bt.no:

-God lunsj!

— Vi må av i Haugesund. Vi er visst forsinket syv timer. I går fikk vi beskjed om at vi ville ankomme Bergen klokken 21.00 i kveld. Men for en times tid siden fikk vi vite at vi må av i Haugesund og kjøre til Bergen i bil. Vi har ikke fått tilbud om noen form for kompensasjon, bortsett fra en gratis lunsj, som for øvrig smakte godt.

Ifølge Steen, kan passasjerene som må kjøre til eller fra Haugesund kreve kilometergodtgjørelse etter statens satser.

— De som kjører vil få kjøregodtgjørelse, mens de øvrige gjestene vil vi ordne transport for. Gjester som skal reise fra Bergen i dag får utbetalt kjøregodtgjørelse ved innsjekk i Bergen mot kvittering, sier Steen.

Tidligere i dag kunne bt.no fortelle at Sjøfartsdirektoratets avdeling i Bergen vil inspisere Englandsbåten «Fjord Norway» straks båten igjen legger til kai til Bergen i morgen. Bakgrunnen er at en rekke passasjerer ble smittet av spysyke i går.

— Det er ikke helt Fjord Lines uke, dette?

— Hehe. Nei. Men vi får håpe at det snur seg snart, sier Steen.