Søndag formiddag ved Lille Lungegårdsvann. Solen skunner, duene kurrer og folk koser seg i det vakre høstværet. Er det ikke bekymret for fugleinfluensaen som mediene snakker så mye om?

— Ikke spesielt.

— I grunnen ikke.

— Egentlig ikke.

Slik svarer de alle fleste BT snakker med i solskinnet. Ved hjørnet av Festplassen mates duene som vanlig, her blir ingen potensielle smittebærere forhåndsdømt.

— Det er jo en fugleinfluensa. Jeg vet at det kan gå over til mennesker, men er ikke bekymret, sier Turid Stigen, mens sønnen Oskar fryder seg blant tippene .

— Det er ingen smittede fugler i Norge, så da trenger man ikke begynne å bekymre seg for mennesker, nikker pappa Reihardt Sørensen.

Den lille familien har ikke tatt noen forholdsregler i påvente av den mulige verdensomspennende epidemien, en såkalt pandemi, som det snakkes om. Det har heller ikke noen av de andre vi treffer.

— Nei, burde jeg det? spør Ivan Lied.

— Vi vet ikke, må journalistene vedgå.

— Jeg stoler på at myndighetene varsler folk dersom man må gjøre noe, sier Ivan.

Faktisk er det flere som føler at mediene overdriver faren fra fugleinfluensaen.

— Særlig TV2 blåser det veldig opp, sier Robert Skjelbred.

— Har du tatt noen forholdsregler?

— Jeg vet ikke hvilke forholdsregler jeg kan ta. Her er jo fugler og dyr overalt, for å ikke komme i kontakt med dem må man jo gå med maske. Men det gjør jeg hvis vi får beskjed om det, sier Skjelbred.

Også ekteparet Randi og Lars Jakob Lie fra Haugesund har blandede følelser om fugleinfluensaen.

— Man kan jo undres om det er noe opphauset. Men er det så mye man kan gjøre, da?

Vegar Valde