• Dette gjør vi frivillig for å unngå bråk. Men regningen på 140.000 sender jeg til Lisbeth Iversen, sa torghandler Kjetil Sørensen da han rev treboden sin i går kveld.

De omstridte midlertidige trebodene på Torget ble i går kveld fjernet av eierne selv. Frivillig, men også motvillig.

— Dette gjør vi for ikke å skape problemer, sier Kjetil Sørensen, som også er formann i Bergen Torghandlerforening.

For en uke siden fikk han og eieren av den andre boden ved Rundetårn, Susan Smallwood, brev fra Bergen kommune der de ble bedt om å rive.

Sørensen har investert 140.000 kroner i sin nye bod, som ble satt opp for rundt tre uker siden.

— Jeg hadde aldri gått i gang med investeringen dersom vi ikke hadde fått grønt lys av kommunen først, sier han.

— Har dere fått det, da?

— Ja, muntlig. Siden har de benektet det. Og en ting er sikkert: Regningen sender jeg til Lisbeth Iversen, sier Sørensen. Torghandleren hadde i hvert fall håpet at boden kunne stå sommeren igjennom. Nå frykter han tapt fortjeneste.

— Jeg snakket med Herman Friele her nede tidligere i dag. Han er selvfølgelig glad for at vi har valgt å rive bodene nå, så det ikke blir bråk, sier Sørensen.

Nå henter han frem det gamle utstyret igjen, som må tas opp og ned hver dag. Det vil også si at han må stå opp halvannen time tidligere enn han har gjort i det siste, klokken halv seks. Torgets fremtid ser han mørkt på.

— Vi er 44 torghandlere som ønsker å oppgradere her nede. Bergen kommune her ikke en eneste idé om Torget, men sier nei til alt vi gjør. De bør etter hvert skjønne at Torget også er en del av et moderne samfunn. Ting endrer seg, sier Sørensen.

Etter 35 år i tjenesten er han fristet til å slutte.

— Jeg gir meg selv tre år til. Blir det ingen bedringer, gir jeg opp. Og det er det mange andre som kommer til å gjøre også, sier Sørensen.