— Det må de ha gjort selv. Vi har ikke slettet dem, sier Pål Øverseth Nisja, som er redaktør for TV2 Nettavisens Spray-tjeneste. Ifølge politiadvokat Sidsel Isachsen hadde heller ikke politiet noe med slettingen å gjøre.

Ingen hos Spray.no var i går kjent med overgrepssaken før BT ringte.

— Det er utrolig synd at slikt skjer, uansett hvordan de kommer i kontakt med hverandre, sier Øverseth Nisja.

I fjor innførte SprayDate en aldersgrense på 16 år, men det er likevel lett for mindreårige å komme inn på sidene. Redaktøren vedgår at det er vanskelig å gardere seg mot at folk oppgir feil alder, men forteller at SprayDate stadig blir oppdatert med ny teknologi som skal gjøre det vanskeligere for brukere å lyve på alderen, samt å legge ut støtende tekst eller bilder.

— Vi har en person ansatt på heltid for å gå gjennom alle brukerprofiler og grupper, og fjerne ting som vi ikke vil ha, forteller Øverseth Nisja.

Innen nyttår skal Spray etter planen gå over til en ny versjon, hvor brukerne må verifisere alderen sin via mobiltelefon eller kredittkort.

— Da får vi også bedre kontroll over brukergruppene. Personer må da ha tillatelse for å opprette grupper. For å få det, må de ha oppført seg bra over lang tid, sier Øverseth Nisja, og presiserer at det er svært sjelden at brukerne rapporterer inn alvorlig misbruk av tjenestene.

— En av de to siktede var medlem i en diskusjonsgruppe kalt «Smake Musa Mi?». Ønsker dere slike grupper på SprayDate?

— Den tittelen ville nok ikke passert med den oppdaterte versjonen. Vår oppfatning er at det må være lov for brukerne våre å diskutere munnsex, men ikke med det navnet på gruppen, sier Øverseth Nisja.