Tirsdag ettermiddag ringte den tyske fjellvandreren selv 110 for å melde fra om at han hadde gått seg bort.

– Tyskeren fortalte at han hadde gått i 14 dager, helt fra Kongsberg i Buskerud. Han skulle trolig nedover til Vaksdal, men har mistet kartet og gått utenfor stien og vet nå ikke hvor han er, opplyser operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt, som fikk melding om hendelsen klokken 18.30.

Røde Kors på vei

Men redningsmannskapene fra Røde Kors som er på vei for å hente ham, vet akkurat hvor han er. Mannen har nemlig GPS, og har oppgitt posisjonen sin.

– To patruljer fra Vaksdal Røde Kors er på vei til mannen. Det er tre mann i hver patrulje. Den ene går fra Kvitingen og den andre inn fra Sotabotnen, sa redningsleder Owe Frøland i Hovedredningssentralen Sør-Norge til bt.no tidligere tirsdag kveld.

Mannen skal ha mistet kartet sitt i en elv. Han er fjellvant og har med seg en hund. Mannen har oppgitt eksakt posisjon fra sin GPS, og skal være nord for Dukavatnet.

Hentet ned fra fjellet

– Han lette etter en sti ned fra fjellet noen timer, men fant den ikke. Derfor kontaktet han oss. Han står nå i ro og venter på Røde Kors, sa Frøland.

Hovedredningsentralen ble varslet klokken 17.50. Tirsdag kveld opplyser politiet at Røde Kors har funnet mannen og er i ferd med å ta ham med seg ned fra fjellet.