— Jeg kan ikke si så mye om dette nå. Først skal de ansatte få den nødvendige informasjonen. I løpet av uken vil vi komme med en pressemelding og redegjøre nærmere for situasjonen, sier nytilsatt administrerende direktør i Fjellstrand AS, Sverre O. Arnesen.

Etter det Bergens Tidende kjenner til, er beslutningen allerede tatt om å si opp de rundt 50 medarbeiderne som er ansatt ved Fjellstrands avdeling i Rosendal.

Fitjar Mek omorganiserer

I tillegg er rundt 20 ansatte ved Fitjar Mekaniske Verksteds avdeling i Høylandsbygd sagt opp.

— Det er ingen dramatikk i dette. Vi holder på å omorganisere driften, og det er godt håp om at mesteparten av arbeidsplassene likevel blir reddet av et nytt selskap som skal overta, sier avdelingsleder Arto Lindholm.

En avklaring er ventet tirsdag, men de ansatte i Høylandsbygd vil uansett gå arbeidsledig til etter sommeren.

Eidsvik Skipsbyggeri i Uskedalen sliter også med ordretilgangen. Her er 60 arbeidsplasser i fare.

Ordresvikt

Det er sviktende ordretilgang som presser Fjellstrand AS til å si opp ansatte. Bedriften har totalt 215 ansatte. De fleste arbeidsplassene befinner seg på Omastrand. Mellom 70 og 80 ansatte har vært permittert siden i fjor høst.

— Det er vanskelig å unngå oppsigelser nå. Det er for dyrt for oss bare å ty til permitteringer, sier administrerende direktør Sverre O. Arnesen.

Fjellstrand AS produserer hurtigbåter. Avdelingen i Rosendal leverer aluminium til skipsbyggingen som foregår på Omastrand.

60 prosent dekning

— Vi har dekket 60 prosent av produksjonskapasiteten vår for i år, men det er ikke nok til å holde hele arbeidsstokken vår i sving, sier direktør Arnesen. Ordretilgangen har vært dårlig hele siste året.

— Det har vært en merkbar svikt i etterspørselen av den typen hurtigbåter som vi leverer. I tillegg slo den sterke kronen i fjor uheldig ut for oss., sier Arnesen.